Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Mitt bästa minne
Mötena vi minns - Almis medarbetare berättar
Inspiration

”Jag kommer alltid att minnas våra Almi on the Go road trips. Spännande möten med våra kunder, som är utspridda från Fårö till Hoburg. Det är svårt att hitta en mer entreprenörsrik plats än Gotland. Här är du fastighetsägare, guldsmed, tandläkare, kaninuthyrare, stenbrytare, klockförsäljare eller it-entreprenör. Hit kommer man för att förverkliga sina drömmar. Jag är tacksam att vara en del av det, och genom våra road trips har jag fått skratta mycket och lära mig allt om alla 93 socknar på öjn.”

 

- Olga Knudsen, rådgivare Almi Gotland

”En händelse i närtid som gjorde att jag kände mig extra stolt var när Almi fick ta emot diplom i klimatutmaningen Breakit Impact Challenge. Det är ett kvitto på vårt engagemang för hållbarhet och för klimatet. Genom intensivt arbete med klimatfrågorna har vi höjt vår kompetens och kommer bidra till att vi kan knuffa kunderna till ett mer hållbart företagande och på sikt ett mer klimatneutralt näringsliv.”

 

- Tim Larsson, rådgivare Almi Östergötland

”När jag tillsammans med en stor projektgrupp utvecklade vårt nya Rådgivarprogram. Trots att det var mycket som skulle göras visade alla i projektgruppen ett enastående engagemang och tillsammans tog vi fram ett 40-tal utbildningsmoduler. Vi arbetade med modern digital teknik för lärande och fokus på hög kvalité och stark koppling till Almis egna arbetsmetoder och processer. Detta har visat sig vara uppskattat av de som går igenom programmet och vi har fått fin bekräftelse på att innehållet känns högst relevant för den nya rollen och är lätt att ta till sig.”

 

- Eva Norrbohm, HR-ansvarig kompetensutveckling Almi Företagspartner

”När jag får en wow-känsla utifrån de effekter och påverkan Almi har haft på flera tusentals tillväxtbolag i Sverige under 25 år samt den starka position Almi Invest har fått som Sveriges mest aktiva investerare efter 10 år som riskkapitalbolag. Almi Invest har gjort investeringar i flera bolag som uppnått mångmiljardvärdering och förbättrat livet för miljontals människor med sina vassa teknologier och visionsdrivna ledarskap. De är idag förebilder för nya startupteam. Vår uppgift och existensberättigande bygger på att vi gör skillnad, skapar bestående värden och lyckas hitta marknadsgapen där vi kan göra bäst nytta för bolagstillväxt, med vår expertis och kapital.”

 

- Maria Kessling, marknads- och kommunikationschef Almi Invest

”När Almi för tredje året deltar på Affärsexpedition Sälen en kylslagen dag i slutet av september 2018. Ett företagsevent med över 250 deltagare från hela länet med syfte att knyta affärer och kontakter. Almi är värd för stationen skidskytte och har här chansen att berätta kort om vad vi erbjuder. Men det visar sig att denna station lockar fram tävlingsdjävulen i de allra flesta. Jag glömmer aldrig blicken hos den annars till synes blyga vd:n från ett av våra länsföretag som ivrigt får på sig skidorna, fattar stavarna och på given signal far fram på skidspåret som om guldmedaljen i ett VM står på spel. Fick vi fram vårt budskap? Kanske inte… men alla pratar om vår station fortfarande och om upplevelsen de fick med sig. Vi gjorde avtryck.”

 

- Mikael Fällman, affärschef Almi Mälardalen

”När jag fick en propå att finansiera bygget av ett mudderverk. Två killar dök upp på första mötet med ritningar och skitiga händer. De var mekaniskt kunniga, och Almi beviljade lånet. Efter ett år återkom de med beskedet att de behövde mer finansiering. Vi åkte på inspektion och kunde konstatera att mycket såg ut som ett vrak. Vi var något skeptiska men beviljade ytterligare finansiering. Året därpå var ”fartyget” klart. Killarna hade byggt allt med egna verktyg och köpt en begagnad grävskopa i Tyskland. Idag är nästan hela lånet återbetalat.”

 

- Magnus Källström, rådgivare Almi Stockholm Sörmland

”Jag skulle exempelvis kunna skriva om de två dedikerade innovatörer som båda, oberoende av varandra, försökt övertyga mig om att de har uppfunnit en evighetsmaskin, eller med vilken entusiasm och passion företagen presenterar sina projekt vid Affärsutvecklingscheckens draknäste varje år, eller all positiv respons från kunde och kollegor jag fått efter den fantastiska utnämningen som Årets Medarbetare 2018. Det finns ju inte bara ett minne, för i ett yrke med denna variation uppstår det nya, spännande och udda saker hela tiden.”

 

- Johan Norinder, rådgivare Almi Halland