Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
3 oktober 2019

20 miljoner till robot tech-bolaget MTEK Industry

MTEK Industry
MTEK Industry utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag.

Almi Invest deltar i en investering på sammanlagt nära 20 miljoner kronor i Hälsingebolaget MTEK Industry i Alfta, som utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag. Pengarna ska gå till marknadsexpansion.

MTEK Industry utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. MTEKs lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel.

Industri 4.0 är här och MTEK:s lösning ligger helt rätt i tiden när det gäller att gå från datorisering till digitalisering och automatisering. Målet är en produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och mindre tidskrävande programmering.
Marie Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

En lösning från företaget heter MTEK 4ZERO, som kombinerar komponenter från MTEK och partners till en skalbar, robust och flexibel lösning för taktade flöden i monteringslinjer. Bolaget har stora internationella kunder som bland annat Nokia.

 

MTEK erbjuder även mjukvaran MBrain som bland annat kombinerar produktions- och maskindata över den digitaliserade monteringslinan med ökad prestanda som resultat.

 

MTEK:s erbjudande har hög standardiseringsgrad på arbetsstationer och mjukvara. Det sker alltid en anpassning för den specifika kunden, men i och med fokuset på standardisering så kan bolaget erbjuda kunder snabbare leverans.

 

- Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny delägare, säger Mattias Andersson, grundare och vd MTEK. Nu kan vi fortsätta att bygga vår organisation med målet att öka vår försäljning rejält. Syftet är att kunna återföra produktion till högkostnadsländer.