Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
28 juni 2018

Almi Invest investerar i AI-bolaget Leeroy

Almi Invest investerar fem miljoner kronor i Leeroy, som utvecklar en AI-baserad lösning för att driva en restaurang digitalt. I emissionen på totalt 25 miljoner kronor deltar också Collector Ventures och Zenith Venture Capital samt Norrlandsfonden. Pengarna går till rekryteringar ring internationellt.

 

Leeroys lösning består av en AI-driven dataplattform, där restaurangen följer och styr sin affär i realtid, en mobilapp där gästen kan beställa och betala före eller under restaurangbesöket samt ett kassasystem där restaurangen tar betalt.

 

Leeroys lösning hjälper restaurangerna att skapa affärsvärde, öka sin försäljning och gästlojalitet samtidigt som man kan erbjuda sina gäster en bättre upplevelse.

 

-      Att ytterligare namnkunniga investerare vill följa med oss på vår resa ser vi som en bekräftelse på att vi ligger i framkant med vår vision och vår tekniska plattform. Vi ser fram emot att ta bolaget till nästa nivå och skapa värde för restaurangmarknaden i den digitala transformation som sker de kommande åren, säger Leeroys vd Per Nord.

 

Nu tar Leeroy nästa steg i sin utveckling. Leeroy kommer att rekrytera ytterligare utvecklare till kontoren i Stockholm och Sundsvall samt skala upp produkten, accelerera utvecklingen och lansera produkten internationellt.

 

-      Leeroy har med sitt starka team på kort tid bevisat sig på den svenska marknaden, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest. Leeroys AI-baserade plattform ger stort mervärde för kunden och vi ser fram mot att få delta i bolagets fortsatta resa.

 

Leeroy har 36 anställda och omsatte 45 miljoner kronor 2017. På kundlistan står företag som Vigårda, Urban Deli, Svenska Brasserier, Holy Greens och 1889.