27 september 2017

Almi Invest investerar i Applied Group

Almi Invest investerar 1,6 miljoner kronor i Sundsvallsbolaget AppliedGroup Nordic, som utvecklar ett molnbaserat kundlojalitetsprogram för e-handlare. 

I emissionen om totalt drygt tre miljoner kronor deltar också Sparbanksstiftelsen samt privata bransch-investerare. Pengarna ska gå till utveckling och marknadsföring inför lanseringen av företagets tjänst i oktober.

 

Med AppliedGroups tjänst kallad Pinguin (f.d. Applied Loyalty) kan e-handlare flexibelt utforma egna kundlojalitetsprogram. Systemet samlar data om kundernas intressen och köpvanor, för att kunna erbjuda förmåner och rabatter specifikt anpassade för varje enskild kund.

 

Systemet belönar även e-handelskunden för engagemang i sociala medier. En kund som exempelvis delar eller gillar Facebookinlägg ifrån en e-handlare blir belönad. Vilken typ av belöning som ges är upp till den enskilde e-handlaren.

 

- Kundlojalitet är centralt för e-handlarna, säger Mats Håkansson, Investment Manager på Almi Invest. AppliedGroup erbjuder ett koncept med slutkundens perspektiv i fokus och vi bedömer att detta svarar på ett stort kundbehov.

 

Det bakomliggande behovet av AppliedGroups tjänst är en ökad omsättning och förbättrad marginal för e-handlaren, främst genom en ökad frekvens av återkommande köp ifrån kunder. Tjänsten har utvecklats i samarbete med en större e-handlare, med positivt resultat. I oktober är det dags för en bredare lansering.

 

- Med denna investering kommer vi att kunna genomföra en full introduktion gentemot marknaden och få visa svart på vitt vilken stor nytta handlare får utav vår tjänst, säger Johan Wikström, vd på AppliedGroup.