29 mars 2017

Almi Invest investerar i Comordos rekommendationsmotor

Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor i Linköpingsbolaget Comordo Technologies, som utvecklar en rekommendationsmotor för leverantörer av on demand-tjänster såsom film, podcasts, musik och playkanaler.

I emissionen på totalt tre miljoner kronor deltar också privatinvesterarna Henrik Lewander och Mattias Weinhandl samt Linköpings Universitets holdingbolag LiU Holding. Pengarna går till marknadsföring och försäljning på den nordiska marknaden.

 

Utbudet av on demand-tjänster med filmer, musik, playkanaler, ljudböcker med mera ökar ständigt, vilket gör det svårt för användaren att överblicka innehållet och hitta relevanta titlar. För att lösa detta problem lägger giganter som Netflix, Spotify och Youtube ner stora pengar för att skapa relevans gentemot sina användare genom rekommendationer.

 

Nu har Comordo, som grundades 2014, tagit fram en motor som ger användare av on demand-tjänster relevanta och smarta rekommendationer baserade på deras tidigare konsumtionsbeteende. Motorn bygger på avancerade matematiska och machine learning algoritmer utvecklade för att hitta dolda mönster i de stora datamängderna som kunderna oftast sitter på. Med denna metodik skapar Comordos lösning ökad relevans för slutanvändarna vilket leder till ökad lojalitet och merkonsumtion.

 

- Comordos unikitet ligger i att de analyserar konsumtionsbeteendet och kan dra slutsatser av det. På så sätt får användaren rekommendationer efter sin egen personliga smak vilket ökar relevansen enormt, säger Jenny Jansson, Investment Manager på Almi Invest. Det finns flera spelare på denna växande marknad men ingen är ännu det självklara valet. Med Comordos starka team, smarta teknologi och imponerande kunddialoger har de stora möjligheter att ta den positionen.

 

Comordo satsar på att bli en skalbar molntjänst som är lätt att använda. Bolaget har flera betalande kunder och för nu diskussioner med flera stora aktörer.

 

- På Comordo är vi väldigt glada över att landat vår första finansiering, säger Comordos grundare och vd Niklas Ekvall. Tillsammans med investerarna har vi nu skapat en riktigt bra grund att göra det Comordo verkligen går ut på. Identifiera och lösa kundbehov och skapa verklig nytta för våra kunder och tillsammans med dem ta nästa steg och bygga världens bästa rekommendationsmotor.