22 mars 2017

Almi Invest investerar i ny tjänst för leasingbilar

Almi Invest investerar 1,7 miljoner kronor i Modern Car Group (MCG), som bland annat erbjuder tjänsten AutoDeal för förmedling av leasingbilar. I emissionen på totalt ca fem miljoner kronor deltar också Spintop Ventures och privata investerare.

Pengarna ska framför allt användas till marknadslansering och vidareutveckling av AutoDeal.

 

AutoDeal är en oberoende webbaserad tjänst som gör det lättare för mindre företag att hitta den mest förmånliga lösningen för sina leasingbilar, oavsett bilmärke, typ av finansiering och försäkring. Tjänsten hjälper företaget att hitta rätt bil efter behov, bland annat genom tester av bilar. På detta sätt spar företaget både tid och pengar. Plattformen är idag uppbyggd kring att kunden får hjälp av en leasingrådgivare, men i nästa steg kommer kunden också att kunna göra en stor del interaktivt på sajten.

 

Modern Car Group engagerar också bilköpare i olika aktiviteter kring bilinformation genom egna och externa digitala plattformar, där bilbranschen erbjuds exponering och kvalificerad information för att underlätta för sin försäljning.

 

- Bilhandel på nätet kommer mer och mer och vi tror att AutoDeal har potential att bli en stor aktör som förmedlare av bilaffärer, då den erbjuder tydligt mervärde till såväl intressenterna i bilbranschen som till kunden, säger Marcus Skärbäck, Investment Manager på Almi Invest.

 

MCG:s ledning har lång erfarenhet av att starta och utveckla bolag och en gedigen bakgrund från både bil- och finansbransch.

 

- Vi är väldigt glada över att ha fått in en investerare som Almi Invest, säger Jesper Holmberg, vd Modern Car Group. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi ta nästa steg mot vårt mål att bli en digital bilhandlare.