19 april 2017

Almi Invest investerar i RaceONE

Almi Invest investerar 2,2 miljoner kr i Göteborgsbolaget RaceONE, som utvecklar en app där man kan följa deltagare i lopp via live-tracking och live-streamad video.

I emissionen på totalt fem miljoner kr deltar också Chalmers Ventures, Vätterleden Invest, Fishbrain-grundaren Johan Attby och förre MTGx-VD:n Rikard Steiber. Pengarna ska användas till att lansera produkten på den nordiska marknaden.

 

RaceONE är grundat av f d allsvenska fotbollsstjärnan Marlene Sjöberg. Hon fick idén till appen när hon upptäckte att det saknades information under tävlingarna både för deltagare och åskådare. Det var också svårt att få en överblick över vilka lopp som arrangerades.

 

Med Race Ones app kan såväl deltagare som alla de som följer löpning, cykel-, skid- och andra lopp få samlad information om tävlingen. I appen samlas alla resultat, bilder, videor och sociala flöden på ett och samma ställe och gör det enkelt och engagerande både att delta och att följa loppet som åskådare.

 

- Race One bryter ny mark genom att inte bara nå idrottarna utan även den större publiken. Detta öppnar upp helt nya möjligheter till kommunikation mellan åskådare, arrangörer och deltagare, säger Sophia Johansson, Investment Manager på Almi Invest. Det finns idag ingen konkurrent som erbjuder samma tjänst och vi ser goda möjligheter för Race One att ta position på denna växande marknad.

 

Race Ones app har idag 475 svenska och norska lopp och ca 60 000 användare. Nästa år, 2018, planeras en expansion till andra länder.

 

- Vi är väldigt glada för att ha fått in den här investeringen, säger Marlene Sjöberg, vd och grundare av RaceONE. Med starka investerares kapital och kompetens i ryggen får vi nu möjlighet att öka takten i vår utveckling och att arbeta upp våra distributionskanaler med målet att 30 procent av de tävlade ska använda vår app.