Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
28 juni 2018

Almi Invest investerar i Roaring tillsammans med Lena Apler och Gunilla von Platen

Roaring vd

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Roaring (www.roaring.io), som utvecklar tjänster som hjälper företag att digitalisera och automatisera sin hantering av kunduppgifter. I emissionen på totalt sex miljoner kronor deltar Collector Ventures, Gunilla von Platen samt ytterligare privatinvesterare. Kapitalet ska gå till rekryteringar och marknadsföring.

 

Roaring erbjuder tjänster som gör det lättare för företag att hantera och integrera företagsinformation och persondata i sina affärssystem, som då kontinuerligt uppdateras med korrekt data. Detta leder till kraftiga besparingar i både tid och pengar. Roarings tjänster möjliggör kontroller och verifieringar så att företag kan känna sig trygga med att de gör affärer med rätt personer och företag även i digitala kanaler.

 

-        Behovet av enkla tjänster för affärsinformation är stort och kraftigt ökande. Roarings unika tjänster hjälper företagen att automatisera hanteringen av kunduppgifter så att de alltid har korrekt information. Bolaget har en tydlig go-to-market strategi och en skalbar affärsmodell, vilket ger stor potential för framgång, säger Jens Bäckbom, Investment Manager på Almi Invest.

 

Det finns flera konkurrenter med olika erbjudanden för hantering av person- och företagsuppgifter. Roarings strategi är att vara “utvecklarvänliga” genom att leverera väldokumenterade API-lösningar som är enkla att implementera, ha ett konkurrenskraftigt pris samt hålla ett högt tempo i utvecklingen. Roaring riktar sig även mot mindre bolag eller startups, som med Roarings tjänster kan bygga sin egen datahantering från grunden.

 

-        Vi gör det enklare, smartare och tryggare för våra kunder än det någonsin har varit att inhämta, verifiera och kontrollera nya och befintliga kunder. Med dessa investerare i ryggen kan vi nu öka takten ytterligare i vår utveckling, säger Roarings grundare och vd Pål Ljungberger

 

Investeringen är ett resultat av Roarings deltagande i MTR Express och Almi Invests satsning Draktåget där sju startups fick möjlighet att pitcha inför några av Sveriges vassaste affärsänglar; Lena Apler, Gunilla von Platen, Sven Hagströmer och Mattias Miksche.

 

-        Att via enkla och moderna API:er få tillgång till korrekt data om företag och personer är helt nödvändigt för många av dagens digitala tjänster. Roaring vågar utmana en bransch som hamnat efter med hopplöst omodern teknik och förlegade affärsmodeller, säger Lena Apler tf CEO och grundare Collector

 

-        Jag gillar och tror på entreprenörerna som dessutom hittat en marknad som har en stor potential och där de förpackat det på ett smart sätt, säger Gunilla von Platen