Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
12 november 2020

Almi Invest investerar i Wheelscanning som gör däckhotell digitala

wheelscanning

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i Värnamobolaget Wheelscanning, som utvecklar en produkt för digitalisering och automatisering av däckhotellsbranschen. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar också den befintliga ägaren Saab Ventures och privata investerare. Pengarna ska gå till fortsatt produktutveckling.

Att ha tillräckligt mönsterdjup på bildäcken är en viktig trafiksäkerhetsfråga. Idag mäts detta oftast manuellt, vilket tar tid och ger otillförlitliga resultat. Detta vill nystartade Wheelscanning råda bot på genom sin produkt för effektiv, helautomatiserad mätning av mönsterdjup på däck.

 

Wheelscannings teknik bygger på Saabs stereokamera, där däckdjupet mäts snabbt och effektivt med mycket hög tillförlitlighet. Detta oavsett däckets tillstånd i form av slitage, väta och smuts.
Informationen integreras sedan i däckhotellets eget affärssystem. Produkten skapar därmed kostnadsbesparingar samt försäljningsmervärde och förbättrad kundservice för däckhotell och ökad transparens och informationstillförlitlighet för däckhotellets kunder.

 

– Wheelscannings teknik och kvalitet revolutionerar däckhotellsmarknaden och gör den digital, säger Tarja zu dem Berge, Fund Manager på Almi Invest. Produkten är testad och potentiella kunder har visat stort intresse, varför vi ser goda möjligheter för bolaget att lyckas på en växande marknad.

 

Bolaget arbetar även med att, med samma teknologi, kombinerat med machine learning, ta fram en produkt för fälganalys samt automatiserad avläsning av däckfabrikat och dimension.

 

Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som ny investerare. Med dem och Saab ombord kommer vi nu att kunna ta nästa steg i vår utveckling och påbörja lansering på marknaden.
Carl Holmander, Commercial Director Wheelscanning

 

För ytterligare information kontakta

Tarja zu dem Berge, Fund Manager Almi Invest, tel 070 918 58 96, mail tarja.berge@almiinvest.se
Carl Holmander, Commercial Director Wheelscanning, tel 0721 893 030, mail carl.holmander@wheelscanning.se