15 maj 2017

Almi Invest och Andreas Carlsson investerar i liveplattformen Showify

Almi Invest investerar 1,3 miljoner kronor i Showify, en plattform för streamad video där artister kan visa upp och tjäna pengar på sin musik. I emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor deltar också privata investerare, bland andra musikprofilen Andreas Carlsson.

Pengarna ska gå till produktutveckling samt lansering av tjänsten.

 

Showify är både en plattform för videostreaming och ett musikcommunity, där artister från hela världen kan uppträda, sälja biljetter och interagera med sin publik direkt på plattformen. Idag är det svårt för många artister att leva på sin musik. Med Showify ökar den möjligheten då de på ett enkelt sätt kan ta betalt för både live-sända spelningar och för enstaka låtar.

 

Tjänsten hanterar både streaming och betalningar och den går också att integrera i andra tjänster och webbplattformar.

 

- Marknaden för såväl musik- som videostreaming är i kraftig tillväxt, men det finns ingen tjänst som erbjuder artister både exponering och möjlighet att ta betalt på det sätt Showify gör, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest. Här ligger Showify helt rätt i tiden, vilket ger goda möjligheter till internationell expansion.

 

Entreprenören, låtskrivaren och artisten Andreas Carlsson går också in som delägare i Showify.

 

- Showify ger den oetablerade artisten, med en lojal gräsrotspublik, en chans att direkt tjäna pengar på sin musik, säger Andreas Carlsson.

 

Showify planerar att lansera tjänsten, showify.me, innan sommaren.

 

- Denna investering innebär att vi kan färdigställa den första versionen av Showify och lansera den för den svenska marknaden, säger Jesper Johansson, grundare av Showify.