Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
24 maj 2018

Almi Invest säljer sitt innehav i Vehco

Vit skåpbil

Almi Invest säljer sitt innehav i transportsystembolaget Vehco i samband med att AddSecure Group förvärvar hela bolaget.

Göteborgsbaserade Vehco har sin bakgrund i Chalmers Entreprenörsskola och grundades 2001. Almi Invest gjorde sin första investering i bolaget 2002 som en av de första externa investerarna.

 

Vehco är en av de större leverantörerna av Fleet Management Systems (FMS) i Europa. Kärnverksamheten består i att utveckla, marknadsföra och sälja FMS till transportörer med kommersiella fordon avsedda för person- och varutransporter.

 

AddSecure Group är en ledande europeisk leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar.

 

- Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematik, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure Group.

 

Vehco är en snabbväxande och lönsam FMS-leverantör byggd och positionerad för fortsatt tillväxt och marknadsledarskap på och bortom den europeiska marknaden. Detta kompletterar AddSecure, som har verksamhet i flera länder och siktar på att expandera internationellt och öka sin närvaro i Europa.

 

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Vehco, säger Björn Westman, Investment Manager Almi Invest. Bolaget har under vår tid som ägare ökat omsättningen till ca 160 miljoner kr och skaffat 800 kunder i Europa. Vi tror på fortsatt god tillväxt för Vehco och får nu in kapital till nya investeringar i fler lovande startups.