Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
25 mars 2022

Almi Invest söker Investment Manager till Småland och Öarna

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Brinner du för att utveckla framtida tillväxtbolag, göra affärer samt bygga långsiktiga relationer? Då är detta en möjlighet för dig!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2,2 miljarder i ca 700 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl. a Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

Rollen

Vi söker nu en Investment Manager till Almi Invest Småland och Öarna, med placering i Småland.
Som Investment Manager ansvarar du för hela investeringsprocessen; från att proaktivt identifiera och träffa drivna entreprenörsteam samt att analysera och genomföra due diligence, till att initiera och genomföra exit via en notering eller en strategisk försäljning.

 

Att vara Investment Manager på Almi Invest innebär att aktivt bygga relationer inom och utanför Sveriges gränser med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och skapar dig ett starkt varumärke i branschen.

 

Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser. Där arbetar du med affärsutveckling samt strategiska frågeställningar.
Du rapporterar till Fund Manager i regionen och utöver dina närmaste kollegor har du tillgång till ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige.


Du ingår i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.
 
I teamet utmanar och utvecklar vi varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också alla idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Att vara Investment Manager har inte ett givet recept, du sätter din egen prägel på rollen i nära samarbete med dina kollegor i teamet.
Almi Invest investerar i innovativa startups inom de flesta branscher, framförallt inom tech, industri och Life Science. Ditt fokus kommer att vara brett inom tech och industri, både mjuk- och hårdvara.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker dig med erfarenhet av att utveckla affärer.
Vi tror att du befunnit dig nära investeringar, antingen genom att själv ha investerat i bolag eller genom att ha innehaft en ledande befattning i ett mindre företag i tillväxt, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen med bolagstransaktioner och finansiering. Vi utgår ifrån att du har en akademisk examen, med minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet och du har ett intresse för teknik, innovation, och affärer.
 
En drivkraft för dig, utöver att utveckla framgångsrika företag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.
För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med ett högre syfte, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.
En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten vid tillsättning.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsfirman Novare. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost eller Madeleine Fahlberg på Novare.

Ansökan

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 30 April. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.
 
Varmt välkommen med din ansökan!