Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
7 juni 2021

Almi Invest söker Investment Manager till Stockholm med fokus på Life Science-sektorn

Life Science investerare

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Brinner du för att utveckla framtida tillväxtbolag, göra affärer samt bygga långsiktiga relationer? Då är detta en möjlighet för dig!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2,2 miljarder i ca 700 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

Rollen

Vi söker nu en Investment Manager med fokus på Life Science-sektorn till Almi Invests Stockholmsfond.

 

Som Investment Manager ansvarar du för hela investeringsprocessen; från att proaktivt identifiera och träffa drivna entreprenörsteam samt att analysera och genomföra due diligence, till att initiera och genomföra exit via en notering eller en strategisk försäljning.

 

Att vara Investment Manager på Almi Invest innebär att aktivt bygga relationer inom och utanför Sveriges gränser med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och skapar dig ett starkt varumärke i branschen.

 

Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser. Där arbetar du med affärsutveckling samt strategiska frågeställningar.

Du rapporterar till Fund Manager i regionen och utöver dina närmaste kollegor har du tillgång till ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige.

 

Du ingår i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.

 

I teamet utmanar och utvecklar vi varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också alla idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Att vara Investment Manager har inte ett givet recept, du sätter din egen prägel på rollen i nära samarbete med dina kollegor i teamet.

 

Vi investerar i innovativa startups inom de flesta branscher, framförallt inom tech, industri och Life Science. Inom Life Science investerar vi brett i både läkemedel, medtech, diagnostik, bioteknik och e-hälsa. Life Science-bolag utgör idag ca 30 % av vår portfölj i Stockholm.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker dig med erfarenhet av att utveckla affärer, primärt inom Life Science-området. Kanske ur perspektivet entreprenör eller managementkonsult, tidigare affärsinriktade roller inom ett Life Science-bolag, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen eller entreprenörsrelaterad verksamhet, med minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet.

 

Du har en akademisk examen i botten, troligtvis med naturvetenskaplig och/eller finansiell inriktining i kombination med relevant branscherfarenhet inom Life Science.  Sannolikt har du ett stort intresse för startups, Life Sceince, ny teknik och innovation.

 

En drivkraft för dig, utöver att utveckla framgångsrika företag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.

För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med ett högre syfte, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att skicka CV samt personligt brev till marcus.boijemyr@almiinvest.se

 

En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten vid tillsättning. Urval sker löpande så ansök gärna omgående, dock senast 30 juni.

Almi Invest ägs av Almi Företagspartner som i sin tur ägs av staten via Näringsdepartementet. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning.