14 juni 2017

Almi Invest Stockholm söker driven analytiker

Är du intresserad av att arbeta med startups, investeringar och affärsutveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar ca 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. Läs mer: www.almiinvest.se

 

Almi Invest Stockholm behöver nu förstärkning med en driven Analytiker. I denna roll kommer du träffa entreprenörer och arbeta med analyser och investeringsunderlag för investeringar i unga teknikbolag.

 

Arbetet innebär bland annat:

 

  • Analyser och due diligence inför potentiella investeringar
  • Screening av inkommande case samt huvudsaklig kontaktperson för inkommande dealflow
  • Framställa investeringsunderlag enligt gällande investeringsprocess
  • Träffa entreprenörer som driver bolag där Almi Invest kan tänkas vara lämplig investerare
  • Delaktig i ta fram material för styrelsemöten, rapportering och uppföljning
  • Delaktig i att skapa nätverk och relationer med investeringspartners och andra intressenter
  • Arbeta med Almi Invests portföljbolag i olika frågor såsom analysprojekt, konkurrentanalyser ochvärderingsarbeten samt vara delaktig i styrelsemöten
  • Utveckla och genomföra interna och externa projekt för att utveckla Almi Invest verksamhet och/eller portföljbolag

Vi söker dig som är nyexaminerad eller har 1-5 års arbetslivserfarenhet. Du har akademisk examen och vi ser gärna att du har erfarenhet av att utvärdera och granska ekonomiska rapporter. Har du erfarenhet av tillväxt- och teknikbolag ses det också som meriterande. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

 

Som person är du driven, ambitiös och affärsorienterad. Du har en hög analytisk förmåga, är noggrann samtidigt som du besitter förmågan att se hela bilden. Du har hög social kompetens och är duktig på att pedagogiskt presentera ekonomisk information. Du är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Du är även proaktiv, initiativtagande och har ett stort intresse för innovation, startups och tillväxtbolag. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Välkommen med din ansökan till petra.weslien@almiinvest.se snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 15 augusti.