Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
6 maj 2022

Analytiker till Almi Invest Stockholm

Almi Invests kontor i Stockholm

Almi Invest är ett branschoberoende riskkapitalbolag och Sveriges mest aktiva investerare i startups. Sedan start har vi investerat i ca 700 bolag och har en nuvarande total portfölj på 372 bolag samt förvaltar drygt 4 miljarder kronor. Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch är exempel på bolag som förvärvat några av våra bästa innehav. I dagsläget har vi drygt 60 bolag i vår portfölj i Stockholm’. Vi söker nu en analytiker som kan hjälpa oss hitta nästa stora startupsuccé.

Som analytiker hos oss blir du en viktig länk mellan Almi Invest och framtida Stockholmsbaserade tillväxtbolag. Från första mötet till genomförd investering kommer du sida vid sida med erfarna Investment managers att hjälpa till med förberedande analyser och medverka i kontakten med potentiella investeringsobjekt. Därtill kommer du även att representera Almi Invest på event med entreprenörer och sprida kännedom om oss till olika målgrupper och intressenter såsom inkubatorer, högskolor och teknikhubbar.

 

Viktigast av allt är att du är intresserad av entreprenörskap, resten kan du lära dig på plats. Men förhoppningsvis stämmer de flesta av dessa punkter in på dig:

 

  • Har intresse och förståelse för vad som skapar framgångsrika tillväxtbolag
  • Har 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet (även praktik räknas!)
  • Har kunskap eller intresse inom något teknikområde (t.ex. datorteknik, energiteknik) eller life science (bioteknik, kemi eller medicin)
  • Är bekväm i Excel och Powerpoint och är effektiv i moderna IT-verktyg.
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
  • Trivs med varierande arbetsuppgifter som växlar mellan nätverkande med entreprenörer, strukturerade intervjuer, research och modelleringsarbete i Excel.

 

Varför Almi Invest?
Almi Invest är Sveriges mest aktiva startupinvesterare och har ett viktigt samhällsuppdrag i att se till att vi skapar fler hållbara tillväxtbolag. Vi investerar alltid tillsammans med privata investerare, vilket gör att du hos oss på kort tid kommer att bygga upp ett mycket stort nätverk på den nordiska startupscenen. Du kommer att lära dig massor, arbeta med bolag i den absoluta framkanten och blir en viktig del i ett erfaret men prestigelöst team. Oavsett om du siktar på en framtid som investerare, nyckelperson i snabbväxande bolag eller kanske entreprenör så kommer du att få en mycket bra språngbräda här.

 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
LÖN: Fast lön

 

Hur ansöker jag?
Skicka CV och personligt brev till jens.backbom@almiinvest.se så snart som möjligt men senast den 10 juni.