29 januari 2018

DanAds i storavtal med Ebay

DanAds

Mjukvarubolaget DanAds, som utvecklar en helautomatiserad annonsplattform för medieföretag, har rott hem sitt största avtal någonsin – med amerikanska radannonsjätten Ebay.

Samtidigt har Danads tagit in 8 miljoner kronor i nytt kapital, från befintliga ägare såsom Almi Invest och Wellstreet, samt nya holländska investeraren Forward som i och med detta gör sin första investering i Norden.

 

DanAds helautomatiska självservicesystem är avsett för publicister och medieföretag, där annonsörerna kan boka, optimera och justera annonser dygnet runt. Tanken är att göra det lättare för små och medelstora företag att boka annonser hos stora publicister.

 

Nu har bolaget landat ett viktigt avtal med Ebay, som är ett av världens största medier gällande radannonsering. Samarbetet innebär att Ebays annonsytor nu ska hanteras av DanAds.

 

- Detta är helt klart vårt största avtal hittills, säger Peo Persson, medgrundare av DanAds, till nyhetssajten Breakit.

 

DanAds lanserades i USA i början av 2017 och har redan avtal med Shazam och Bloomberg Media. I Sverige står Klarna och Truecaller på kundlistan.

 

Det nya kapitalet, där de 8 miljonerna är första delen av en större kapitalresning, ska användas till finansiering av den snabba expansionen, främst rekryteringar. Planen är att Danads ska dubbla antalet anställda.

 

- Genom att använda DanAds lösningar kapar mediebolagen sina operationskostnader kring all annonshantering. Bolaget har utvecklats väl under de år vi varit delägare och har stora möjligheter att skala snabbt på en växande marknad, säger Per Heander, Investment Manager på Almi Invest.