Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
11 september 2018

DanAds växer – köper BackBone Consulting

DanAds

DanAds, som är en självbetjäningstjänst för online-annonsering, stärker nu sin marknadsposition genom att köpa det svenska utvecklingsbolaget Backbone Consulting.

 

Den starka gör-det-själv-trenden i företagsvärlden förändrar köpbeteendet på annonsmarknaden i snabb takt, vilket gett DanAds en snabb tillväxt och en namnkunnig kundlista. Nyligen tillkom den globala auktionssajten eBay och mediabolaget Freestar och sedan sedan tidigare hittas Klarna, Shazam, Philips och Bloomberg bland uppdragsgivarna.

 

DanAds självbetjäningssystem underlättar köpprocessen för annonsörer och optimerar den interna säljprocessen för publicister. Från själva köpet via faktureringen till uppföljningen. Fram till nu har processen ofta gått via publicisternas egna system vilket kan vara tidskrävande och kostsamt.

 

-          Genom att vi nu köper Backbone Consulting och deras plattform Backbone4Media, som redan har kapaciteten att göra kopplingar mot de flesta mediers egna plattformar, så kan våra kunder använda valfri befintlig teknik. Alla kopplingar sker nu helt automatiskt via Backbone4Media, vilket förenklar de integrationer som behöver göras vid installationen av vårt självbetjäningssystem, säger Peo Persson, medgrundare av DanAds.

 

Genom köpet av Backbone Consulting AB kommer DanAds globala organisation växa till ca 40 personer, varav 11 personer på huvudkontoret i Stockholm. Bolaget räknar med en kraftig omsättningsökning under 2018.

 

Om DanAds:

DanAds är ett svenskt adtechbolag som tillhandahåller infrastruktur genom ett helautomatiserat annonserings-självbetjäningssystem till publicister och medieföretag. DanAds underlättar mediebolags köpprocesser mot annonsörer och optimerar deras interna säljprocesser.  DanAds är finansierat av bland annat riskkapitalbolagen Wellstreet VC och Almi Invest.

 

Om Backbone Consulting AB:

Backbone Consulting AB är ett svenskt programvarubolag med säte i Stockholm. Sedan mer än 20 år utvecklare av system för försäljning och marknadsföring med inriktning på mediebranschen. Huvudprodukten Backbone4Media har idag ca 20-talet kunder i Europa med över 500 dagliga användare.