14 februari 2018

Driven Analytiker till Almi Invest GreenTech

Driven Analytiker till Almi Invest GreenTech

Är du intresserad av att arbeta med innovativa startups inom GreenTech och analysera dem inför en potentiell investering? Vill du lära dig mer av ett grymt team och sätta dig in i de hetaste teknikerna inom energiomställning, bioekonomi, kretslopp, hållbara transporter, energilager och för att nämna några? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom Almi Invest, Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag.

Almi Invest bygger nu teamet i sin nya nationella GreenTech-fond. Fonden har 650 miljoner kronor som ska investeras i innovativa tillväxtbolag inom energi- och miljösektorn med stor potential att reducera utsläpp av klimatgaser och skapa en hållbar värld. Nu söker vi en analytiker till GreenTech-fonden med stort intresse för investeringar, verksamhetsanalyser och tillväxtbolag och med gedigen kunskap från energisektorn och hållbar utveckling.

 

GreenTech-teamet består av tre Investment Managers och en Fund Manager med lång erfarenhet av innovativa bolag och med bakgrund från olika branscher. I rollen som analytiker stödjer du teamet med datainsamling och analyser inom GreenTech-området och med specifika potentiella investeringsobjekt. Vi söker dig som är affärsinriktad och ambitiös och som vill vara med och utveckla startup bolag inom GreenTech. Placeringsort är Stockholm och du rapporterar till Fund Manager.

 

Arbetet innebär bland annat:

 

  • Bygga upp och ansvara för insamling av data, marknadsinformation och teknikutveckling för GreenTech-området
  • Stötta Investment Manager i möten och investeringsbedömning av startup bolag
  • Analysera bolag och teknikerIdentifiera intressanta bolag för att bygga kvalitativt dealflow
  • Vara delaktig i att göra GreenTech-fonden attraktiv i olika nätverk och startup miljöer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och 1-5 års arbetslivserfarenhet. Du har stort intresse för och kunskap om för miljöteknik, förnybar energi, CO2 certifikat och liknande. Du är datadriven och kan kondensera komplex information till slutsatser och rekommendationer. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Erfarenhet från tillväxt- och teknikbolag är meriterande.

 

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Är du dessutom en positiv och serviceorienterad person som har lätt för att samarbeta med andra, tror vi att du kommer trivas mycket bra hos oss!

 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 

Välkommen med din ansökan till markus.hokfelt@almiinvest.se senast den 15:e mars. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Om Almi Invest
Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. www.almiinvest.se