Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
21 oktober 2022

Elva Almi Investbolag på årets 33-lista

Alix Labs
Alix Labs, ett av de tio Almi Investbolagen på årets 33-lista, utvecklar en teknik för att klyva transistorer, vilket kan ge billigare halvledare.

En tredjedel, eller 11 stycken, av de bolag som kvalat in på årets 33-lista är portföljbolag till Almi Invest. 33-listan är den lista med Sveriges 33 bästa unga startups inom teknik som tidningen Ny Teknik tar fram varje år.

Det 11 bolagen återfinns inom flera olika branscher, allt från Sally R med smart inomhusluft till Peafowls genomskinliga solceller.

 

Några exempel är:

 

GreenIron, delägt av Almi Invest GreenTech, som utvecklar en teknik för fossilfri reduktion av metalloxider till ren metall. På så sätt kan metallen användas till nya produkter. 

 

Alix Labs, som utvecklar en teknik för att klyva transistorer, vilket kan ge billigare halvledare. 

 

Nitrocapt, delägt av Almi Invest GreenTech, som utvecklar en teknik för tillverkning av fossilfri konstgödsel. 

 

AudioDo, vars teknik för personligt ljud bygger på algoritmer och hörselmodeller som automatiskt justerar ljudet i hörlurarna efter lyssnarens unika hörsel. 

 

– Det är väldigt roligt att kunna konstatera att vår roll som Sveriges mest aktiva investerare i startups även avspeglar sig i årets 33-lista, säger Almi Invests vd Joachim Karlsson. Att vi investerat i över en tredjedel av bolagen på listan är ett kvitto på styrkan i vår portfölj.


Övriga Almi Investbolag på 33-listan är Argus Eye, Brinja, IPercept, Mimbly och NordAmps.

 

Ny Teknik har tagit fram 33-listan varje år sedan 2008. För att komma med ska företaget vara baserat på en egenutvecklad teknisk innovation och vara max sju år gammalt. Ny Tekniks redaktion utser bolagen på 33-listan utifrån cirka 300 nominerade företag.