Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
1 juni 2018

Almi Invest säljer sitt innehav i MIPS

Almi Invest har sålt sitt innehav i miljardvärderade hjälmbolaget MIPS för totalt 53 miljoner kronor eller drygt 5 gånger investerat kapital. MIPS är noterat på Nasdaq Stockholm och innehavet såldes över börsen.

MIPS är världsledande på hjälmbaserad säkerhet med en patenterad teknologi, baserad på forskning vid KTH, som integreras i hjälmar och som har 60 ledande hjälmvarumärken på kundlistan. MIPS säkerhetssystem i hjälmen skyddar hjärnan mot det rotationsvåld som uppstår vid fall mot marken och minskar således risken för allvarliga skador.

Till och med 2017 hade MIPS sålt 5,4 miljoner enheter som har integrerats i lika många hjälmar inom främst snö-, cykel- och motorsport.

 

Almi Invest gjorde sin första investering i MIPS 2009. Därefter gjordes två följdinvesteringar, den senaste 2012. Almi Invest har sedan dess sålt delar av sitt innehav vid olika tillfällen, bland annat i samband med att MIPS noterades på Nasdaq 2017. Den sista delen av innehavet såldes nu, i maj 2018.

 

-        MIPS blev en lyckad investering för oss, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson. Men inte nog med det - bolagets stora genomslag på hjälmmarknaden medför ökad säkerhet för miljontals människor. Det är mycket glädjande att ha fått vara med som tidig investerare i detta succébolag. Exitlikviden ger oss nytt kapital, som vi kan använda för investeringar i nya, svenska startups.