Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
8 oktober 2020

HR-techbolaget Winningtemp tar in 157 miljoner kronor för internationell expansion

Grundarna av winningtemp Mattias Hansson-Fredlund och Pierre Lindmark.
Grundarna Mattias Hansson-Fredlund och Pierre Lindmark.

Almi Invests portföljbolag Winningtemp fortsätter sin expansiva resa. Nu stänger man en ny investeringsrunda och tar därmed in 157 miljoner kronor. Bland de nya investerarna ses bland annat Frog Capital och Bonnier Ventures. Det nya kapitalet ska ge en ytterligare skjuts på den internationella marknaden samt bidra till fortsatt utveckling av den tekniska plattformen.

På bara några år har svenska Winningtemp gjort stort internationellt avtryck med sin avancerade HR-teknologi. I dagarna stängdes en ny, stor investeringsrunda med kapital från både gamla och nya investerare. Kapitalet på totalt 157 miljoner kronor ska framför allt bidra till den fortsatta internationella expansionen, med fokus på den brittiska marknaden, och teknisk utveckling.

 

– Vi är naturligtvis mycket nöjda med att säkra denna investering, vilket definitivt inte är en självklarhet på en osäker marknad, säger Pierre Lindmark, VD och grundare av Winningtemp. Men hela tiden ser vi att värdet vi levererar blir allt viktigare för våra kunder. Corona-situationen har bidragit till att påskynda digitaliseringen av arbetsplatser och vad som främst var en fråga för HR-direktörer, blir nu snabbt en prioritet för VD och styrelsenivå i många företag. Detta har uppenbarligen hjälpt oss att attrahera starka investerare och vi är nu redo att skala upp och hjälpa fler företag att skapa effektivare arbetsplatser.

 

Winningtemp är idag marknadens mest avancerade lösning för att hantera och optimera personalresurser och arbetsflöden i princip alla typer av organisationer. Verktyget är baserat på mer än 600 vetenskapliga studier, och med hjälp av företagets avancerade AI-plattform kan chefer och företagsledare visualisera anställdas beteende och utveckling i realtid. Lösningen ger inte bara insikter i realtid utan också prognoser och rekommendationer som hjälper till att stärka engagemang, förbättra prestanda och öka produktiviteten.

 

Bland de nya aktieägarna finns bland annat Frog Capital och Bonnier Ventures. Båda med gedigen erfarenhet från att stödja expansiva tech-bolag.

 

– Att hålla din talanger motiverade och att bibehålla effektiviteten även när organisationer arbetar på distans, erkänns nu som ett affärsskritiskt mål, säger Shirin Dehghan, Frog Capital Operating Partner. Winningtemp har en fantastisk produkt vid precis rätt tidpunkt.

 

Victor Bodin, Investment Manager på Bonnier Ventures säger:
 – Teamet på Winningtemp har verkligen imponerat på oss. De har byggt en ledande plattform som vi tycker ligger helt rätt för att möta de utmaningar som majoriteten av moderna företag står inför. Samtidigt har de lyckats bygga sin verksamhet med en genomgående snabb tillväxt och på ett kapitaleffektivt sätt. Vi är glada att samarbeta med teamet för att hjälpa dem att växa sin verksamhet internationellt utifrån en stark nordisk bas.

Kort fakta om Winningtemp:

  • Företaget har 60 anställda och fyra kontor i Göteborg, Stockholm, Oslo och London.
  • Mer än 100 000 användare i över 20 länder deltar dagligen i plattformen. Kundlistan inkluderar fler än 550 företag.
  • Efter att ha använt Winningtemp i bara ett år har kunderna i genomsnitt rapporterat:

- 30% mindre personalomsättning

- 26% mindre negativ stress på arbetsplatsen

+ 21% ökning av medarbetarnöjdheten

Tillsammans med andra konkreta förbättringar av viktiga mått som är viktiga för de enskilda kunderna.

 

Winningtemp grundades 2014 av Pierre Lindmark och Mathias Hansson-Fredlund. Bland de större ägarna märks förutom grundarna, Frog Capital och Bonnier Ventures även institutionella investerare som Norrsken, Almi Invest och Chalmers Ventures.