20 juni 2017

Almi Invest söker driven analytiker

Almi Invest söker driven analytiker till enheten för Exit och Portfolio Management.

Är du intresserad av att arbeta med analyser av startups och dess exitmöjligheter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

 

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar ca 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

 

Almi Invests enhet Exit och Portfolio Management behöver nu förstärka teamet med en driven analytiker på visstidsanställning. I denna roll kommer du att arbeta med analyser över exiterade bolag och potentiella köpare av Almi Invests portföljbolag.

 

Arbetet innebär bl.a:

 

  • Analyser och presentation av månadsdata över exiterade bolag
  • Analyser av potentiella köpare av bolag, följdinvesterare
  • Förmåga att bygga nätverk med intressenter och transaktionsrådgivare
  • Vara delaktig i ta fram material för rapportering, uppföljning och marknadsanalyser
  • Utveckla och genomföra interna och externa projekt för att utveckla Almi Invest verksamhet och/eller portföljbolag

Vi söker dig som är nyexaminerad eller har 1-5 års arbetslivserfarenhet. Du har akademisk examen och vi ser gärna att du har erfarenhet av att utvärdera och granska ekonomiska rapporter. Har du erfarenhet av tillväxt- och teknikbolag ses det också som meriterande. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

 

Som person är du driven, ambitiös och affärsorienterad. Du har en hög analytisk förmåga, är noggrann samtidigt som du besitter förmågan att se hela bilden. Du har hög social kompetens och är duktig på att pedagogiskt presentera ekonomisk information. Du är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Du är även proaktiv, initiativtagande och har ett stort intresse för innovation, startups och tillväxtbolag. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Välkommen med din ansökan till petra.weslien@almiinvest.se snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 15 augusti. Tjänsten är en visstidsanställning fr o m september 2017 t o m september 2018.