12 december 2018

Almi Invest investerar 1 miljon kronor i Invotech

Almi Invest investerar en miljon kronor i Invotech, som utvecklat ett molnbaserat system för materialflöden inom industrin. I emissionen om totalt 2,1 miljoner kronor deltar även Stiftelsen För Främjande Av Näringslivsfrågor i Sandviken. Kapitalet kommer att användas till att vidareutveckla företagets försäljning och produktutveckling.

Invotech har utvecklat ett avancerat, molnbaserat mjukvarusystem som hjälper industriföretag digitalisera kontrollen över sina materialflöden. Data från sensorer på fordon, människor, material och utrustning bearbetas av systemet och ger företagen möjlighet att fatta bättre beslut om sina resurser och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Ett ”digitalt lager” kan skapas för att ge översikt över gods och material som befinner sig på vitt skilda platser, eller i rörelse mellan lager och slutkund.

 

- Att effektivisera organisationer med hjälp av verksamhetsnära digitala verktyg ligger helt rätt i tiden och Invotech har kommit väldigt långt med sin affärsmodell. Styrkan i modellen är att den har utvecklats fram genom ett nära samarbete med kunder. Nu står bolaget med sitt kompetenta team inför nästa spännande fas, vilket är att skala upp sin verksamhet inom primärt industrisektorn, säger Marie Andersson, Investment Manager på Almi Invest. 

 

Plattformen bidrar även till ökad säkerhet, effektiviseringar i logistikprocesser och, inte minst, minskad miljöpåverkan, hos kunder som Sandvik och Billerud Korsnäs. Genom att optimera färdvägar och genomföra förebyggande fordonsunderhåll vid rätt tidpunkt har Invotech hjälpt Sandvik minskat tomgångskörning och fordonsskador, samtidigt som de ökat säkerheten för förarna.

 

- Det här är ett välplanerat och mycket välkommet steg för Invotech. Almi Invest kommer att tillföra mycket god kompetens till bolaget och även ge oss tillgång till nätverk som vi tidigare inte haft access till. Nu fortsätter vi byggandet av ekosystemet för Industri 4.0 och siktar på att nå ut till fler kunder i fler branschsegment, säger Patrik Falk, styrelseordförande i Invotech.

 

Kapitalet kommer att användas till förstärkning av teamet, samt till att vidareutveckla företagets försäljning och produktutveckling.