8 mars 2017

iZettles HR-chef till Almi Invest

Petra Weslien, tidigare HR-chef på iZettle, har rekryterats till Almi Invest. Där tillträder hon den 15 maj i en nyinrättad tjänst som Head of Talent på Almi Invests Stockholmsfond med fokus på Almi Invests många portföljbolag.

Petra Weslien, som är jurist i botten, har varit HR-chef och medlem av ledningsgruppen på iZettle sedan 2015. Innan dess arbetade hon som rekryterare på Novare Executive Search. Hon har också drivit eget företag i resebyråbranschen och arbetat som jurist och EU-ansvarig på UD och dåvarande Utlänningsnämnden.

 

På Almi Invest kommer Petra att arbeta med talang och rekryteringsfrågor, både i investeringsprocessen och för portföljbolagen, samt med att utveckla Almi Invests nätverk bland relevanta aktörer. Petra blir knuten till Almi Invest Stockholm, som har investeringar i 57 bolag.

 

- Vi är glada att få välkomna Petra Weslien till oss. De senaste åren har vi fokuserat mer och mer på vikten av ett bra team - både när vi investerar och när vi utvecklar portföljbolagen. Petras bakgrund ger oss flera unika styrkor, som vi är säkra på kommer att utveckla vår verksamhet och bygga värde för våra portföljbolag, säger Johan Crona, fondchef för Almi Invest Stockholm.

 

- Jag har varit med om en kraftig expansion på iZettle, både när det gäller att rekrytera talanger men också bygga starka team. Jag tar med mig denna erfarenhet till Almi Invest och ser med spänning fram emot att arbeta nära portföljbolagen med teamutveckling, säger Petra Weslien, blivande Head of Talent på Almi Invest.

 

Petra börjar att arbeta på Almi Invest den 15:e maj.