14 maj 2017

Kamprads stiftelse investerar i Handiscover

Almi Invests portföljbolag Handiscover, som har utvecklat en global marknadsplats för bokning av semesterboenden anpassad för personer med rörelsehinder, får in familjen Kamprads stiftelse Entreprenörinvest som ny delägare.

Handiscovers vision är att bygga världens största online-community för personer med rörelsehinder. Bolaget förmedlar i dag mer än 7000 boenden i 50 länder.

 

- Jag har själv en rullstolsbunden son och har på nära håll sett vilket behov som finns i denna målgrupp, säger Sebastien Archambeaud, grundare och vd på Handiscover.

 

Handiscovers reseportal matchar rörelsehindrade resenärer med hotell och privatpersoner som vill hyra ut. Det unika är att alla boenden är kategoriserade för olika grader av fysisk funktionsnedsättning. Resebokningssystemet underlättar även för närstående och assistenter som följer med på resorna.

 

Nu tar bolaget in 6 miljoner kronor, bland annat från Entreprenörinvest, och inleder en expansion i Europa. Tidigare ägare, bland andra Almi Invest, deltar också i emissionen.

 

- Vi ser att resemarknaden växer snabbt och att alla vill resa, även människor med begränsad rörlighet. Handiscover är inte bara en sympatisk tjänst, vi tror också att det är en väldigt bra affärsidé, säger Eva Nyvaller, vd på Entreprenörinvest, till nyhetssajten Breakit.