Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
8 juni 2018

Minalyze får stororder från Australien

Minalyze

Minalyze, som utvecklar analysinstrument för gruvindustrin, har fått en stororder från det australiensiska forskningsbolaget CSIRO. Detta är ett genombrott för Minalyze, eftersom det är första gången bolaget säljer ett instrument. Hittills har bolaget fokuserat på att erbjuda service och uthyrning av instrumenten.

 

CSIRO, som är ett av världens främsta forskningsinstitut inom mineralresurser, har köpt Minalyzes världsunika skanningsinstrument för kemiska analyser av borrkärnor. Det kommer att installeras i CSIRO:s nya geologiska forskningslabb för borrkärnor i Perth.

 

Instrumentet är helt utvecklat i Göteborg av Minalyze och ordern är bolagets största hittills.

 

-       Detta betyder mycket för oss, säger Minalyze vd Annelie Lundström. Att det mest framstående forskningsinstitutet inom mineral karakterisering väljer att investera i Minalyzer för sitt nya borrkärnelabb ger oss ett otroligt erkännande och kredibilitet. Detta ger ett internationellt eko i branschen vilket kan leda till flera stora affärsmöjligheter.

 

Ordern innebär att Minalyze nu breddar sitt erbjudande till marknadssegmenten forskning och akademi då bolaget numera även erbjuder försäljning av instrument.

 

Minalyze har funnits på den australiensiska marknaden sedan 2015 och har sedan dess vuxit i flera delstater.