16 oktober 2017

Vi söker driven analytiker till Almi Invest Västsverige

Är du intresserad av att arbeta med startups och analysera dem inför en potentiell investering? Då kan detta vara tjänsten för dig! Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett riskkapitalbolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Almi Invest Västsverige AB söker en Investment Analyst med stort intresse för investeringar, verksamhetsanalyser och tillväxtbolag. I rollen som analytiker kommer du att ingå i ett framåtriktat och drivet team av sju Investment Managers och två analytiker. I rollen stödjer du teamet med förberedande analyser och kontakter med potentiella investeringsobjekt.

 

Detta är en unik möjlighet för dig vars högsta önskan är att få arbeta på ett investeringsbolag. Vi söker dig som är affärsinriktad och ambitiös och som vill vara med och utveckla startup-bolag i Göteborgsregionen. Almi Invest Västsverige erbjuder en spännande start på karriären med goda utvecklingsmöjligheter och stor möjlighet att vara med och påverka samt skapa resultat.

 

Placeringsort är Göteborg.

 

Arbetet innebär bland annat:

 

  • Due diligence inför potentiella investeringar
  • Screening av inkommande case samt huvudsaklig kontaktperson för inkommande dealflow
  • Framställa investeringsunderlag enligt gällande investeringsprocess
  • Träffa entreprenörer som driver bolag där Almi Invest kan tänkas vara lämplig investerare
  • Delaktig i ta fram material för styrelsemöten, rapportering och uppföljning
  • Skapa nätverk och relationer samt sprida kännedom om Almi Invest verksamhet till olika målgrupper och intressenter
  • Arbeta med Almi Invests portföljbolag i olika frågor såsom analysprojekt, konkurrentanalyser och värderingsarbeten samt vara delaktig i styrelsemöten
  • Utveckla och genomföra interna och externa projekt för att utveckla Almi Invest verksamhet och/eller portföljbolag

Vi söker dig som har akademisk examen inom företagsekonomi eller industriell ekonomi. Du är relativt nyutexaminerad och har 1-5 års relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis startup bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att utvärdera och granska ekonomiska rapporter. Erfarenhet från tillväxt- och teknikbolag är meriterande. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint samt jobbar effektivt med moderna IT-verktyg.

 

Då arbetsuppgifterna är mycket varierande ställs det höga krav på flexibilitet, nyfikenhet och analytisk förmåga. Verksamheten präglas av att möta täta deadlines för våra investeringsobjekt och därför är det viktigt att du är effektiv och uthållig. Då det dessutom är en utåtriktad roll är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Vi tror att du är ödmjuk med höga ambitioner och med stor vilja att utvecklas samt att du tar initiativ och driver dig själv mot uppsatta mål och har ett stort intresse för innovation, startups och tillväxtbolag.

 

Almi Invest är en organisation med fokus på mångfald och vi uppmuntrar detta bland sökanden vad gäller exempelvis kön, ålder och utländsk bakgrund. Almi Invest strävar medvetet efter jämställdhet på alla nivåer i organisationen och i denna rekrytering ser vi särskilt positivt på kvinnor som sökande.

 

Välkommen med din ansökan till joakim.winggren@almininvest.se senast den 15 november. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten är en visstidsanställning fr o m 20180115 och upp till 18 månader.