26 juni 2017

Vi söker Investment Manager i Uppsala

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Brinner du för att utveckla framtida tillväxtbolag, göra affärer samt bygga långsiktiga relationer? Då är detta en möjlighet för dig!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

 

Almi Invest förstärker teamet i Östra Mellansverige med en Investment Manager i Uppsala. Här ingår du i ett drivet och erfaret team som identifierat och investerat i flera av Almi Invest succébolag. Är du den vi söker kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ett bolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

Rollen

Som Investment Manager ansvarar du för hela investeringsprocessen; från att proaktivt identifiera och träffa drivna entreprenörsteam samt att analysera och genomföra due diligence, till att initiera och genomföra exit via en notering eller en strategisk försäljning.

 

Att vara Investment Manager på Almi Invest innebär att aktivt bygga relationer inom och utanför Sveriges gränser med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och skapar dig ett starkt varumärke i branschen.

 

Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser. Där arbetar du med affärsutveckling samt strategiska frågeställningar.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att skapa tillväxt i Sverige.

 

I Östra Mellansverige ingår du i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.

 

I teamet utmanar och utvecklar ni varandra med era respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också alla idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Att vara Investment Manager har inte ett givet recept, så du sätter din egen prägel på rollen i nära samarbete med dina kollegor i teamet.

 

Du rapporterar till Fund Manager/VD i regionen och utöver dina närmaste kollegor har du tillgång till ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla affärer, kanske ur perspektivet entreprenör eller managementkonsult, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen eller entreprenörsrelaterad verksamhet. Du har en akademisk examen i botten och sannolikt har du ett stort intresse för startups, ny teknik och innovation.

 

En drivkraft för dig, utöver att utveckla framgångsrika företag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.

 

För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med ett högre syfte, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

 

Almi Invest ägs av Almi Företagspartner som i sin tur ägs av staten via Näringsdepartementet. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

 

Almi Invest samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Katarina Åhlin, rekryteringskonsult, på: katarina.ahlin@k2search.se.

 

Vi ser fram emot att höra av dig senast den 18 augusti! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.