14 november 2017

Vi söker två Investment Managers till Dalarna och Gävleborg

Är du intresserad av att jobba med riskkapital och ta en aktiv del i att utveckla svenska tillväxtbolag? Vill du bli en del av vårt team som investerar i bolag i Norra Mellansverige med stor tillväxtpotential?

Vi erbjuder dig ett varierande och spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter och inblick i många olika branscher.

Rollen

Som Investment Manager blir du en viktig del i vårt team där du ansvarar för hela investeringsprocessen;

 

  • proaktivt hitta och bygga relationer med entreprenörsteam
  • analysera och utvärdera investeringsmöjligheter i bolag samt ta fram internt beslutsunderlag och genomföra due diligence
  • förvalta och utveckla portföljbolag, ofta genom styrelsearbete
  • planera och genomföra försäljningar av våra innehav i portföljbolag (exits)
  • omvärldsbevaka och berika vårt team och portföljbolag

Rollen innebär att aktivt bygga relationer med entreprenörer, affärsänglar, riskkapitalbolag och samarbetspartners som t ex regionala inkubatorer. Din förmåga att bidra till bra affärs-diskussioner och investeringsupplägg är viktig i rollen för att vi ska nå framgång i förhandlingar, utveckla och bygga värde i våra portföljbolag.

 

Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser och deltar i strategiska diskussioner.

Vem är du?

Vi söker två drivna personer som vill bygga långa relationer, har en god analysförmåga och gärna har en erfarenhet/vilja av att utveckla affärer. Vi tror att du har en akademisk examen, en relevant yrkeserfarenhet och en vilja att tillsammans med oss bygga ett ännu starkare investeringsteam. Din placeringsort blir sannolikt Borlänge eller Gävle.

 

Vi ser positiv attityd, affärsförmåga, analysintresse, engagemang, långsiktighet, nyfikenhet och ödmjukhet som viktiga framgångsfaktorer. Vi vill vara hjälpsamma och kravställande samtidigt som vi utvecklas och har kul på jobbet! Du kommer att ingå i ett team på fyra personer men vi samarbetar också med kollegor i andra Almi Invest-bolag runt om i Sverige.

Om Almi Invest

Almi Invests fond i Norra Mellansverige täcker Dalarna, Gävleborg och Värmland. Vi är regionens ledande investerare och har en lång erfarenhet i teamet med flera lyckosamma investeringar och exits. Vi har en hög ambition och vi gör skillnad. För oss är teamet och samarbete viktigt. Vi bygger och utvecklas tillsammans!

 

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga skeden och gör investeringar över hela landet genom 8 regionala Almi Invest bolag och en nationell fond inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan starten investerat ca 1,9 miljarder i ca 600 bolag. Våra bästa bolag har noterats på börsen eller förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlick. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

 

För eventuella frågor, kontakta Ulf Green, Fund Manager för Almi Invest Norra Mellansverige AB: Telefon 070-339 12 71 eller ulf.green@almiinvest.se

 

Utvärdering sker löpande så skicka in din ansökan snarast till ulf.green@almiinvest.se