Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Vi söker en Investment Manager till Almi Invest Stockholm

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Brinner du för att utveckla framtida tillväxtbolag, göra affärer samt bygga långsiktiga relationer? Då är detta en möjlighet för dig!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2,2 miljarder i ca 700 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl.a. Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.

Rollen

Vi söker nu en Investment Manager till Almi Invests Stockholmsfond. Som Investment Manager ansvarar du för hela investeringsprocessen; från att proaktivt identifiera och träffa drivna entreprenörsteam samt att analysera och genomföra due diligence, till att initiera och genomföra exit via en notering eller en strategisk försäljning.


Att vara Investment Manager på Almi Invest innebär att aktivt bygga relationer inom och utanför Sveriges gränser med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och skapar dig ett starkt varumärke i branschen.
 
Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser. Där arbetar du med affärsutveckling samt strategiska frågeställningar.
Du rapporterar till Fund Manager i regionen och utöver dina närmaste kollegor har du tillgång till ett starkt nätverk av Investment Managers runtom i Sverige.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige. Du ingår i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.
 
I teamet utmanar och utvecklar vi varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också alla idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Att vara Investment Manager har inte ett givet recept, du sätter din egen prägel på rollen i nära samarbete med dina kollegor i teamet.

 

Vi investerar i innovativa start-ups inom de flesta branscher, framförallt inom tech, industri och Life Science. Inom Life Science har vi personer som jobbar dedikerat mot den sektorn, ditt fokus kommer att vara brett inom tech och industri, både mjuk- och hårdvara.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker dig med erfarenhet av att utveckla affärer. Kanske ur perspektivet entreprenör eller managementkonsult, tidigare affärsinriktade roller, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen eller entreprenörsrelaterad verksamhet, med minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en akademisk examen i botten. Sannolikt har du ett stort intresse för startups, ny teknik och innovation.
 
En drivkraft för dig, utöver att utveckla framgångsrika företag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap.
För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med ett högre syfte, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.
 
En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten vid tillsättning.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Rekryteringsfirma Novare. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost på Novare på mitra.frost@novare.se eller 073-640 92 39. 

Ansökan

Skicka in din ansökan här så snart som möjligt då urval sker löpande.  Vi ser fram mot att få din ansökan senast den 23 januari. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid

Lönevillkor: Fast