Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
SKAPA-priset
Sök senast den 23 April!
15 mars 2019

Sök SKAPA-priset i Dalarna och Gävleborg

Nu är det dags för Dalarnas och Gävleborgs innovatörer att ansöka till SKAPA-priset och SKAPA-priset för unga innovatörer. Priset är Sveriges största i innovationspris, där idérika människor varje år prisas, först i regionen och sedan nationellt. I år går ansökningstiden ut 23 april 2019.

Almi GävleDala, Movexum och Dalarna Science Park arbetar med entreprenörer och företag som vill utvecklas där just innovation är en mycket viktig del. Tillsammans hittar respektive läns bästa innovativa idé och arrangerar länets SKAPA-pris. 

 

Urvalet sker i två steg; först länsvis och därefter nationellt. Vinnaren i Dalarnas och Gävleborgs län får av Almi GävleDala och Dalarna Science Park eller Movexum ett pris på 10 000 kronor och kvalificerar sig till finalen i Stockholm. 

 

Vinnarna i länet går vidare till den stora SKAPA-finalen i Stockholm där SKAPA-stiftelsen utser stiftelsen ut två priser; SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.

 

Ansökan är öppen till den 23 april. 

 

- Almi arbetar med företag som vill växa och utvecklas och en innovativ idé är en fin förutsättning för att lyckas. Med SKAPA priset får man publicitet, ära och prispengar som ger en bra skjuts framåt för våra innovatörer och ökar chanserna att lyckas ytterligare. Därför vill jag uppmuntra dig som har en bra idé att ansöka om priset!
Ulrika Ebenhard, Rådgivare Almi