Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Engagerad minister besökte Jämtland

Jämtland fick i förra veckan besök av utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Då tog några av länets företagare chansen att berätta om sina verksamheter. Temat var export och internationella affärer med fokus på framgångar och utmaningar. Sandra Festin vid Almi Mitt/EEN var moderator och är en av aktörerna inom Regional Exportsamverkan Jämtland Härjedalen.

Anna Hallberg, utrikeshandelsminister.
Anna Hallberg, utrikeshandelsminister.

–  Det var ett digitalt ministermöte där vi även bjudit in några av de lokala företag som har stor erfarenhet och vana av att arbeta med export. Per Ramberger vd på Safety Respect, Adam Brånby delägare på Woolpower, Anna Godevärn vd på Goda AB även känt som Mörsjö deli och Magnus Rydell vd på Trangia imponerade alla med sina internationella framgångar och sitt professionella arbete. Teres Gärdin på Jämtland Härjedalen Turism (JHT) gav också sin syn på den regionala besöksnäringens roll som en del av hela det svenska varumärket. Det kom fram många goda exempel, men också olika utmaningar och hinder, berättar Sandra Festin.

 

Bättre infrastruktur

Företagen berättade om sina tankar kring vad som behöver göras för att skapa bättre förutsättningar att bedriva export. Stöd med finansiering, gemensamma skatteregler inom EU och inte minst den stora frågan som alla lyfte – infrastruktur. Från resande och transporter till utbyggnad av bredband. Något som fick ministern att skämtsamt föreslå att hon skulle ta med infrastrukturminister Tomas Eneroth på sitt nästa besök i Jämtland.

 

Stort engagemang för export

Minister Anna Hallberg har en bakgrund både inom Almi Företagspartner AB och Mittuniversitetet. Hon känner väl till regionen och besöket var en del av satsningen Hela Sverige Exporterar. En kampanj som syftar till att få exporten i alla län att växa och skapa fler jobb och tillväxt i hela landet. Där samverkan är ett av nyckelorden.

–  Här finns många aktörer som kan vara med att stötta med rådgivning, finansiering och nätverk.

- Vi på Almi Mitt och internationella nätverket EEN, Business Sweden, Handelskammaren Mittsverige, EKN, Tillväxtverket, JHT och Regionen. Vi finns här för underlätta för företagare som vill ta steget ut på den internationella marknaden, avslutar Sandra Festin.

Här kan du läsa mer om Safety Respect, Woolpower, Trangia och Mörsjö Deli 

Logos_2021_res
Det kom fram många goda exempel, men också olika utmaningar och hinder.
Sandra Festin, Almi och EEN Mitt
Sandra Festin, Almi

Vi kan hjälpa dig på din internationella resa!

Kontakta mig gärna,

Sandra Festin 

073-044 14 54

Juni 2021