Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Per-Emil startar sin tredje Bolist-butik i länet

Det började med ett besök i Dalarna där han skulle hjälpa sin bror att panela om huset. De besökte en riktigt bra bygghandel. Per-Emil Åkergren tänkte att ”en sån skulle vi ha i Stugun”. Nu har det gått 17 år och i somras slog han upp dörrarna till sin tredje Bolistbutik – i Sedins Färgs tidigare lokaler i Brunflo.

Per-Emil var egentligen ganska nöjd med de två byggvarubutikerna som han redan startat, den första i Stugun och den andra i Hammarstrand. Där hade han lagt ner mycket arbete och utan tidigare erfarenhet av företagande fått allt att gå runt. Det gick bra. Så varför satsa på ytterligare en butik?

 

– Jag tyckte att det var synd, när jag hörde att Sedins Färg skulle stänga och att även Marklunds skulle sluta sälja vitvaror. En så stor ort som Brunflo utan den typen av butiker. Det ville jag ändra på. Men det var först när min flickvän Malinda föreslog att vi skulle göra det tillsammans som jag bestämde mig. Det är viktigt att ha backning hemifrån.

Började med en tom lokal

 

När paret tog över lokalen den första april var den helt tom. De fick börja från noll med att skaffa inredning, personal och varor. För att lösa finansieringen tog Per-Emil kontakt med Ingela Eriksson på Almi. Han hade förberett sig på att det inte skulle gå så lätt. När han startade den första Bolistbutiken i Stugun hade han fått jobba hårt för att få lånen beviljade. Andra gången gick det lite enklare.

 

–  Nu var det var inga problem alls. Det är klart vi ställer upp, sa både Almi och banken. Jag fick hjälp med all finansiering jag kunde önska. Det var jätteskönt. Vi kunde öppna den 26 maj.

 

Delar på arbetet

 

Butiken har idag ett större sortiment än tidigare, med småhus-el och vitvaror. De är anslutna till Euronics-kedjan och bygger om för att kunna erbjuda ett fullsortiment av byggvaror.

 

Malinda, som sa upp sig från sitt jobb på kommunen, har tagit över den administrativa delen i företaget. Hon tycker att det är roligt att göra något annat än tidigare. Per-Emil är ute i verksamheten.

 

–  Man glömmer fort hur mycket jobb det är. Tidigare skötte jag all administration själv. Nu kan jag vara en fungerande chef och support för de tre butikerna.

 

Varmt mottagande

 

Per-Emil är tacksam för det varma mottagande de fått. Sedins Färg hade funnits i över 60 år på orten.

 

–  Det är förbaskat roligt. Jag hade inte startat om det inte funnits en historia här, ett invant köpbeteende. Det är väldigt svårt att jobba in det. Här finns det redan.

Almi logga
Malinda Magnusson och Per-Emil Åkergren utanför Bolist butiken i Brunflo
Det är klart vi ställer upp, sa både Almi och banken.

Behöver du rådgivning eller finansiering?

Jag vill bli kontaktad

januari 2023