Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Caroline och Max tog chansen när den dök upp

För ett år sedan tog Caroline Mattsson över Fjällsport i Duved, tillsammans med sambon Max Olofsson. Nu planerar de att satsa stenhårt för att få butiken att utvecklas. Men innan de gjorde köpet, kontaktade de Almi för att vara säker på att allt blev rätt.

Caroline kommer ursprungligen från Gävle och har en bakgrund inom restaurangbranschen, med en kandidatexamen vid Grythyttan som sommelier. Efter några års säsongsarbete i Åredalen flyttade hon hit permanent 2018 – för den friare livsstilen och ett aktivt friluftsliv närmare naturen med allt vad den har att erbjuda.

När hon och sambon fick erbjudandet att köpa sportbutiken förra året, kom det lite hastigt. Hon var först tveksam till att ha en verksamhet med stora lager.

 

–  Men vi kom fram till att butiken rymmer allt vi tycker är kul. Vi kan kombinera våra intressen och tidigare erfarenheter inom service och värdskap. Max, som är dykinstruktör och jobbat runt om i världen, är uppvuxen här och har arbetat till och från i butiken. Dessutom har han tävlat i alla skidsporter som finns, mest Skimo som är toppturer på tid – man springer upp och åker ner.

 

Finansiering och coachning

 

När det var dags att genomföra affären tog de hjälp av Almi, eftersom de själva inte hade någon kompetens kring bolagsköp. Caroline som läst kurser i både företagsekonomi och affärsutveckling hade ändå vissa kunskaper med sig. Hon berättar att Ingela Eriksson blev deras trygghet.

Det var så skönt att inte bli dumförklarad.

–  Ingela sa att det är klart att ni inte kan det här, ni är ju duktiga på det ni gör. Hon tog det seriöst och coachade oss i uppstarten, genom låne- och köpprocessen så att allt gick smidigt. Utan Ingela hade det kanske gått, men vi hade inte förstått vad vi gjorde.

 

En butik som sticker ut

 

Duved växer snabbt samtidigt som året runt-turismen ökar. Här ser Caroline att det finns en möjlighet att hänga med både inom

Har du några funderingar om ditt företag? Tveka inte - kontakta oss på Almi!

Jag vill bli kontaktad

Ingela Eriksson på Almi tog det seriöst och coachade oss i uppstarten, genom låne- och köpprocessen så att allt gick smidigt.
almi logga
Max Olofsson och Caroline Mattsson ägare Fjällsport i Duved.
Max Olofsson och Caroline Mattsson ägare Fjällsport i Duved.

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

Här kan du läsa mer om

Fjällsport i Duved

Juni 2022