Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.


Vi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag!

Nu har Almi Mitt tagit initiativet och startat ett tvåårigt projekt för att dels ta reda på vad kvinnor tycker, dels möta de behov som finns på ett bättre sätt.
– Vi har sett att företag som drivs av kvinnor i mindre utsträckning tar del av lån, riskkapital och utvecklingsmedel för att växa. Vi undrar varför? Och hur vi på Almi kan bli bättre på att visa vilka möjligheter som finns för att utveckla sitt företag. Därför startar vi projektet Qlara!

Eva Högdahl är vd på Almi Mitt och har ett stort engagemang för både jämställt företagande och styrelsearbete. Hon berättar att företag som drivs av kvinnor i mindre utsträckning tar del av lån, riskkapital och utvecklingsmedel.

 

– Undersökningar visar att tillväxt oftast inte finns på agendan. Projektet vänder sig därför till företag som drivs av kvinnor i Västernorrland och Jämtland, där en övervägande andel av företagen är små. Vi ser att kvinnor äger och driver i mindre utsträckning tillväxtföretag än män. I vår region är det bara 17 % av aktiebolagen med en omsättning över 500 tkr som har vd eller ägare som är kvinna. Det är i grunden en jämställdhetsfråga som handlar om makt och ägande.

 

Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

- öppnas i nytt fönster
- öppnas i nytt fönster
Jag vill att Almi ska vara en stark drivande kraft till ett mer jämställt näringsliv, både vad gäller ägande och makt!
Eva Högdahl, vd Almi Mitt

Frågor och funderingar?

Kontakta oss gärnaKatrine Fillberg

Katrine Fillberg 

070-310 97 36 

 

Magnus Bjurling

070-336 05 41 

magnus_618.jpg