Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Avstressande för själen och en upplevelse för ögat

  

Att samlas runt ett pussel är något som uppskattas av människor runt om i hela världen. Idag är vårt behov av att engagera oss i analoga aktiviteter större än någonsin – att låta pusselbitar och idéer mötas, att skapa ordning ur kaos.

Det menar designentreprenören Joel Enhörning som är grundare av The PUZL. En check från Almi kickstartade hans satsning.

 

Efter många år som vd och delägare i Byarums Bruk var Joel Enhörning sugen på en ny utmaning. Under pandemin fanns tid att fundera och till slut landade Joel i att han skulle satsa på ett nytänkande koncept kring pussel. Tanken var att göra något kul med pussel som ett sidoprojekt någon dag i veckan - men det blev i stället pussel på heltid!

 

Har entreprenörskapet i blodet

Joel Enhörning är uppvuxen i en entreprenörsfamilj. Hans farfars bror grundade Lammhults Möbel som hans pappa senare blev vd för och delar av familjen har drivit Scandinavian Photo.

 

Mellan 2010-2019 var Joel vd och delägare i Byarums Bruk. Bolaget gjorde en fantastisk resa och till slut upplevde Joel att han hade tillfört det han kunde bidra med och var sugen på en ny utmaning.

 

Joel ville skapa något som var en kontrast mot den snabba digitala världen. The PUZL bildades utifrån en enkel idé - att kombinera passionen för inredning och modern konst med den vilsamma upplevelsen av att lägga pussel. Målet är att inspirera till kreativitet och välmående.

 

  

  

Genomtänkta pussel som även är design eller konst i sig

- Min idé med The PUZL är att erbjuda genomtänkta och inspirerande pussel som också är designobjekt eller konstverk. De är fina som solitärer eller att samla, säger Joel.

 

Pusslen består av 502 unika pusselbitar tillverkade av återvunnet papper. Joel sökte efter en svensk tillverkare men hittade ingen, så därför sker tillverkningen i Kina genom en samarbetspartner i Borås. Varje pussel kommer att levereras i en exklusiv box.

 

The PUZL samarbetar med etablerade fotografer och intressanta konstnärer för att hitta fascinerande motiv. Jönköpingsfotografen Björn Ceder och den brittiska konstnären Peter McDonald är först ut. Konstnärernas motiv kommer att tryckas i begränsad utgåva och motiven levereras både som pussel och ett konsttryck.

 

Till hösten planeras även en tjänst som gör det möjligt att designa sitt eget pussel och företag erbjuds specialpussel utifrån sitt varumärke.

 

En check från Almi kickstartade satsningen

I samband med uppstarten av företaget kom Joel i kontakt med Almi och blev då tipsad om att han kunde söka en check som en del av finansieringen.

 

  

Checken snabbade på satsningen och den var också ett kvitto på att andra trodde på min idé.
Joel Enhörning, grundare av The PUZL

 

  

Joels pussel har nu lanserats i totalt 16 länder och målet under 2022 är att etablera sig på marknaden. Långsiktigt handlar det om att kunna öka omsättningen.

 

Genom att lyfta fram att pussel är en social aktivitet - något man gör ihop och att det är viktigt med balansen mellan det digitala och analoga, tror Joel att hans produkter kommer att kunna konkurrera med det digitala i människors liv.

 

– Jag är entreprenör och ser affärsmöjligheter i det här och skulle inte satsa allt om jag inte trodde att det var något som jag kan leva på, avslutar Joel.

 

   

Joel Enhörning, grundare av The PUZL: "Checken från Almi snabbade på satsningen och den var också ett kvitto på att andra trodde på min idé."

En check kan hjälpa till att snabba på utvecklingen i ditt företag genom att ta in extern kompetens. Checken täcker 50% av de externa kostnaderna.

 

Läs mer vem som kan söka en check och till vad »

Prenumerera på Almis nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om våra aktiviteter, få tips samt inspiration från andra företagare.

Jag vill bli kontaktad!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Det är förutsättningslöst och kostnadsfritt.
*
*
*
*
?