Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:

Brexit för företag – Lyssna via webben eller i Uppsala

Vad blir konsekvenserna av Brexit för dig som företagare? Vad kan du göra redan nu för att förbereda dig? Delta tillsammans med andra företag i Uppsala eller lyssna på webbseminariet.
Välkommen på seminarie om Brexit, delta tillsammans med andra företag i Uppsala eller lyssna på webbseminariet.

Den 19 juni livesänds ett kostnadsfritt webbseminiarum via Tillväxtverket och verksamt.se där företag även kommer ha möjlighet att ställa frågor. Vi sänder seminariet i Uppsala där företag får möjlighet att träffas och diskutera utmaningar kopplat till Brexit.

Var: Almi, Dragarbrunnsgatan 39, 4 trappor
När: 19:e juni kl. 11.30 - 13.15
Kostnad: Gratis, anmäl nedan


Program:
Kaffe och macka serveras i samband med seminariet.
Möjligheten att skicka in frågor öppnar ett par veckor innan webbseminiaret sänds.

11.30 - Välkommen, introduktion Regionalt Exportcentrum Uppsala Län

11.40 - Bexitcheckar, vad är det?

11.45 - Frågor och utmaningar kopplat till Brexit bland deltagande företag. Diskussion.

12.00 - Webinarium: vi tittar på det livesända webinariet om Brexit som sänds via verksamt.se
Under webbseminariet deltar experter från Kommerskollegium, Tullverket och Business Sweden och pratar om konsekvenser för företag när Storbritannien lämnar EU. De svarar på tittarfrågor och ger tips om hur du kan göra för att redan nu förbereda dig på ett så bra sätt som möjligt.

12.45 - Webinarium: Frågor enligt ovan.

13.00 - Summering coh frågor i rummet

13.15 - Seminariet avslutas

Om Brexit
Storbritannien skulle ha lämnat EU den 29 mars enligt den ursprungliga planen. I april beslutade EU om att förlänga Storbritanniens utträdesperiod till och med den 31 oktober 2019. Om det brittiska parlamentet godkänner utträdesavtalet innan dess lämnar de EU nästkommande månad. Det är fortfarande oklart hur utträdet och Storbritanniens framtida relation med EU och andra länder kommer att se ut i framtiden.

Arrangörer
Webinariet arrangeras av Tillväxtverket via verksamt.se. Deltagande på plats i Uppsala arrangeras i samarbete med aktörer i Regionalt Exporcentrum i Uppsala Län. Regionalt Exportcentrum i Uppsala Län drivs av Almi i samabete med Business Sweden, EKN, SEK, Connect, Uppsala Innovation Centre, Enterprise Europe Network och Region Uppsala

Seminariet i Uppsala arrangeras som del av projektet "Smart tillväxt". ”Smart Tillväxt” är ett samverkansprojekt för att stödja och utveckla små och medelstora företag så att fler företag i Östra Mellansverige når ut/vidgar sin marknad internationellt. Projektet finansieras av Almi, Region Uppsala och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond.

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt
Plats

Uppsala

Datum

Ons 19 jun

kl. 11.30–13.15

Sista anmälningsdag den 19 juni 2019
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig