Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Hållbara leverantörskedjor - webbinarium

Välkommen till ett webbinarium med fokus på kartläggning och inledande riskbedömning när det gäller hållbara leverantörskedjor.
Du som företagare har säkert funderat över hur din verksamhet kan bli mer hållbar med minskad energianvändning, minskat klimatavtryck, smartare materialflöden, bra villkor för din personal och mycket mer.

Men hållbara affärer handlar inte bara om den egna verksamheten. Idag är många en del i en global värdekedja där det blir svårare att t.ex. veta ursprunget på ingående material och hur arbetsmiljön ser ut hos de anställda. För att bli långsiktigt konkurrenskraftig gäller det att säkerställa villkor och produktion hos både leverantörer och deras underleverantörer.


I det här webbinariet vill vi inspirera, skapa förståelse och visa på arbetssätt för att påbörja och/eller utveckla arbetet med en hållbar leverantörskedja.


Områden som kommer att tas upp:
- Risker i leverantörsled såsom; miljöpåverkan, affärsetik och mänskliga rättigheter.
- Hur man kan fastställa och förmedla krav till leverantörer.
- Kriterier för val av leverantör.
- Uppföljning och utveckling av leverantörer.


Föreläsare: Oscar Ölund, Ramboll
Oscar har lång erfarenhet av att följa upp hållbarhetskrav som tredjepartsgranskare. Han vet hur kraven ska tolkas och hur efterlevnaden av kraven bedöms. En betydande del av hans arbete består även i att hålla i utbildningar och att leda workshops.FÖRDJUPANDE WORKSHOP
För dig som vill lära dig mer och gå djupare in i ämnet så erbjuder vi en workshop på samma tema den 21/9 mellan kl. 9.00-12.00.

Under workshopen genomförs även praktiska övningar i den egna värdekedjan. Du kommer också att få mer information om Almis affärsutvecklingstjänster och finansieringsmöjligheter kopplat till hållbarhet.Aktiviteten genomförs som en del av "Growing Green", ett projekt finansierat av Europeiska Regionalfonden, Region Jönköpings län och Almi Jönköping. Projektets fokus är mer hållbara affärer och ska bidra till stärkt konkurrensförmåga hos produktägande och tillverkande små och medelstora företag i Jönköpings län.

Läs mer om Growing Green här: https://www.almi.se/vara-tjanster/tjanster/affarsutveckling/region/jonkoping/growinggreen/affarsutvecklinghallbarhet/
Vid ev frågor kontakta Max Sundvall
max.sundvall@almi.se / 036-30 65 12

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt Kontaktinformation max.sundvall@almi.se
Plats

Webb

Webb

Datum

Fre 09 sep

kl. 11.00–12.00

Sista anmälningsdag den 7 september 2022
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig