Internationell affärsjuridik

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Tis 03 sep. kl. 09.00–12.00

Sista anmälan:
tisdag 3 september 2024

Plats:
Linköping, Almi, Sankt Larsgatan 18
Anmäl dig Arrangör: Linköping

Internationell affärsjuridik

Vill du bli bättre på att förhandla, skriva och tolka internationella kommersiella avtal? Nyfiken på hur ny lagstiftning påverkar era internationella affärer?

I så fall – välkommen till en workshop med experterna på Advokatfirman Delphi! Workshopen syftar till att ge dig en förståelse för den rättsliga spelplanen för de internationella affärernas avtal liksom att ge dig konkreta, användbara tips för att skriva bra kommersiella avtal. Vi gör nedslag i vanliga avtalstyper och viktiga avtalsbestämmelser och diskuterar även det aktuella omvärldslägets påverkan på de internationella affärerna.

För vem?
Denna workshop riktar sig till små och medelstora företag som vill förbereda sig inför en internationell expansion men också till företag som redan idag exporterar till någon eller några marknader men som nu behöver ta nästa steg.

Vad får jag?
Praktiska erfarenheter: Dra nytta av konkreta exempel och tips på hur man skriver bra avtal. En förståelse hur den internationella juridiska spelplanen fungerar och hur den kan påverka dig och din affär.
Grundläggande förutsättningar: Vad är viktigast att hålla koll på inom affärsjuridik vid en internationell affär?
Bygga nätverk: Hur skapar du långvariga och produktiva relationer över gränserna?

Hur går det till?
Gruppen träffas under en förmiddag och leds av en expertkonsult. Vi varvar föreläsningar som ger dig ökad kunskap inom området med gruppdiskussioner där ni i gruppen får möjlighet att lära av varandra och belysa frågor från olika perspektiv.

Kontakta caroline.nordstrom@almi.seeller rodrigo.olivares@almi.sevid frågor och funderingar

ÖVRIG INFORMATION
När du anmält dig till denna aktivitet kommer Almi att skicka ut ett s.k. scriveavtal där du bekräftar vem du är och att ditt bolag tar del av en kostnadsfri eller subventionerad aktivitet. Avtalet reglerar även frågor som sekretess.

Vi på Almi är övertygade om att hållbart företagande är en förutsättning för att kunna driva ett framtida konkurrenskraftigt bolag. När du deltar i våra aktiviteter ingår en kostnadsfri hållbarhetsdialog för att belysa vad hållbarhet är för just ditt företag. Du som inte redan haft en hållbarhetsdialog med oss kommer att få en länk med frågor att besvara från mailadressen inbjudan@almi.se

Kommande workshops inom internationalisering:
Att köpa och sälja bolag internationellt
Finansiera din exportsatsning