Framtidssäkra ditt företag - mindre bolag

Pris:
3 750 kr

Datum:
Tis 17 sep. kl. 09.00–15.00

Sista anmälan:
tisdag 10 september 2024

Plats:
Kalmar, Barlastplan 4
Anmäl dig Arrangör: Kalmar

Framtidssäkra ditt företag - mindre bolag

I en värld där förändring är det enda konstanta krävs ständig förnyelse! Det ställer krav på att våga testa och vara nytänkande.
 

Nu erbjuder vi en heldags workshop, tillsammans med konsult Katarina Blomkvist, som handlar om hur man som företagare kan tänka i en föränderlig omvärld. Hur arbetar man strategiskt? Hur blir man effektiv? Och hur hittar man möjligheterna samtidigt som man hanterar riskerna?

Nya idéer kan uppstå ur ny teknik, ur den gröna omställningen eller på grund av ett behov av förnyelse. Oavsett hur de uppstår kan en satsning på en innovation för ett bolag innebära känslan av ”allt eller inget” – hur förhåller man sig till det och går det att bli mer bekväm i det obekväma?

Denna heldagsworkshop kommer att handla om just detta. Genom att förankra forskning kring hur företagsledare ofta agerar när de ställs inför risk kan vi lära oss vilka faktorer som ofta återkommer och hur vi kan bygga trygga företag som står redo att förnyas och förändras, oavsett risk.
Under workshopen kommer vi att arbeta med följande:
  • Vad är intraprenörskap?
  • Hur kan vi identifiera möjligheter och arbeta vidare med dessa?
  • Vad innebär risktagande?
  • Hur kan vi som företagsledare arbeta med strategiskt risktagande?
Du investerar en heldag tillsammans med Almi och Katarina Blomkvist där vi blandar föreläsning och gruppdiskussion med övningar. Workshopen riktar sig till företag med färre än fem anställda.

Om Katarina Blomkvist
Katarina Blomkvist har mer än 20 års erfarenheter av akademiska studier om innovation och intraprenörskap vid Uppsala universitet. Hon har grundat företaget Daily Innovation som är känt för att ha specialiserat sig på innovationskraft med rötterna djupt rotade i forskning.

Upplägg
Denna aktivitet består av två delar.
1. Den första delen är en Framtidsdialog som sker digitalt med en Almi-rådgivare. Framtidsdialogen summerar ditt företags relevanta hållbarhetsområden. Vi vet att det skapar värde för företagets utveckling.
2. Den andra delen är workshopen som sker fysiskt i grupp med andra företagare. Du kommer få diskutera, delge erfarenheter och lära av andra. 

Efter din anmälan kommer en Almi-rådgivare höra av sig till dig. När du tar del av Almis tjänster behöver du signera ett avtal och lämna uppgifter om din verksamhet så att vi kan lära känna verksamheten bättre. Vi kommer då även att genomföra, eller boka möte för, en Framtidsdialog vilket är den nulägesanalys som nämns ovan.