Kickstarta ditt hållbarhetsarbete

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Ons 16 okt. kl. 09.00–10.30

Sista anmälan:
onsdag 9 oktober 2024

Plats:
Kalmar/Oskarshamn/Västervik
Anmäl dig Arrangör: Kalmar

Kickstarta ditt hållbarhetsarbete

Tycker du det är svårt att veta var du ska börja med ditt företags hållbarhetsarbete? Ta chansen att kickstarta arbetet tillsammans med oss på Almi. Genom en kort och intensiv workshop ser vi på hur hållbar din verksamhet är idag och gör en konkret plan för att utvecklingen framåt. 
 

Efter workshopen har du fått en förståelse för vad hållbarhet innebär för ditt företag, vad du bör börja prioritera samt ett par första aktiviteter i din handlingsplan.

Under denna workshop kommer vi fokusera på: 
- Varför är det viktigt med hållbarhetsarbete?
- Tänk hållbart för att bygga ett framgångsrikt företag 
- Workshop om hur hållbarhetsarbetet ser ut i ditt företag idag
- Nästa steg, vägledning och verktyg för att fortsätta med ditt hållbarhetsarbete.

Ett hållbart företag är ett företag där lönsamhet, hänsyn till miljön och socialt engagemang går hand i hand. Vi vet att ett konkret hållbarhetsarbete driver ökad lönsamhet och vi hjälper dig gärna att ta nästa steg inom området.

För vem? Företag inom Kalmar län
Kostnad: Aktiviteten är kostnadsfri för deltagande företag 

Upplägg
Denna aktivitet består av två delar.
1. Den första delen är en Framtidsdialog som sker digitalt med en Almi-rådgivare. Framtidsdialogen summerar ditt företags relevanta hållbarhetsområden. Vi vet att det skapar värde för företagets utveckling.
2. Den andra delen är workshopen som sker fysiskt i grupp med andra företagare. Du kommer få diskutera, delge erfarenheter och lära av andra. 

Efter din anmälan kommer en Almi-rådgivare höra av sig till dig. När du tar del av Almis tjänster behöver du signera ett avtal och lämna uppgifter om din verksamhet så att vi kan lära känna verksamheten bättre. Vi kommer då även att genomföra, eller boka möte för, en Framtidsdialog vilket är en slags nulägesanalys.