Årets IT-kvinna i Linnéregionen

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Ons 28 aug. kl. 16.00–18.00

Sista anmälan:
tisdag 20 augusti 2024

Plats:
Växjö, Smålands Spelhall, Arabygatan 49
Anmäl dig Arrangör: Växjö

Årets IT-kvinna i Linnéregionen

Det är dags att kicka igång nomineringen till årets IT-kvinna i Linnéregionen! Vill du vara med och förverkliga drömmen om en mer jämställd techbransch genom att lyfta fram fler kvinnliga förebilder? Kom och dela dina tankar och idéer med oss kring hur det ser ut på din arbetsplats och vad vi kan åstadkomma framåt tillsammans.

Välkommen till en inspirationsstund på Smålands Spelhall den 28 augusti där vi tillsammans med er - män och kvinnor - som är förebilder och/eller skapar inspirerande och inkluderande arbetsplatser diskuterar hur vi kan bli ännu bättre. 

Visste du att studier visar att tjejer och killar har likvärdiga färdigheter i tekniska och naturvetenskapliga ämnen i både grundskola och gymnasium? Men något händer mellan gymnasiet och universitetet då endast 31 % av de som antas till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar inom EU är kvinnor. Samtidigt visar undersökningen ”Unga kvinnor och tech” att hälften av de tillfrågade anser att branschen behöver bli mer inkluderande. Ett effektivt sätt att uppnå detta är att lyfta fram fler kvinnliga förebilder.

Så kom och dela dina tankar och idéer med oss!

Datum: 28 augusti
Tid och plats: 16.00-18.00 på Smålands Spelhall, Arabygatan 49 i Växjö.
Enklare förtäring ingår. 

Eventet är ett samarbete mellan Digitri och Almi.