Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Inspiration

”Alla kan tillföra något”

Muzafera Bengtsson, entreprenör som jobbar med långtidsarbetslösa som inte fått en chans.

En eldsjäl som ser som sitt uppdrag att få arbetslösa som tappat hoppet att börja tro på sig själva igen. Att bidra istället för att få bidrag och komma bort från bidragsberoende.

Möt entreprenören Muzafera Bengtsson som själv flydde Jugoslavien på 1990-talet och nu hjälper andra utrikesfödda ut på arbetsmarknaden.

 

– Jag är själv en invandrare som kommit till Sverige. Jag utgår från mig själv och peppar dem jag möter att tro på sig själva. Jag brinner för tanken att alla kan tillföra något, säger Muzafera. Hon lämnade jobbet på Arbetsförmedlingen i hopp om att kunna få ännu fler i arbete som egen företagare. Hon startade Mon Avenue tillsammans med sin make och son. Hennes väg har varit empatin, drivet och medmänskligheten.

– Jag vill jobba med långtidsarbetslösa som inte fått en chans. Hur kan jag få dem jag möter att se möjligheter och bli redo för arbetslivet? Det är tufft att jobba med människor med olika ryggsäckar men det gör glädjen större när de lyckas. Muzafera fick förra året ta emot pris som Årets Nybyggare i Halland och lever efter devisen att allt man gör speglas och studsar tillbaka. 

– Jag kommer aldrig att glömma när min rådgivare på Almi, Fisnik, satte sig på sin cykel och åkte till restaurangen jag befann mig på, så att jag kunde skriva på ett viktigt dokument. Det vittnar om deras kundfokus och intresse i att hjälpa mig som företagare. Jag vill att folk som kommer till mig ska få samma förtroende för mig som jag har för Almi, avslutar hon.