Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Budgetarbetet, steg för steg
Hjälpmedel till ditt företag.
Mallar
14 mars 2018

Budgetmallar

Om du ska komma igång med eget företag eller om du ska göra budget i ett mindre, igångvarande företag kan du ha stor nytta av Almis budgetmallar. Steg för steg gör du en färdig budget.

Nytt, mindre företag

Planerar du ett nytt, mindre företag är det en fördel att använda Almis resultat- och likviditetsbudget. Välj att enbart göra resultatbudget med kapitalbehov och finansiering eller gör dessutom en likviditetsbudget. Du får instruktioner som är anpassade till ditt val av företagsform.

Mer omfattande budgetarbete

Vill du ha ett mer omfattande underlag från ditt budgetarbete kan du välja Almis budgetmall. Du gör ditt budgetarbete på ett enda arbetsblad och får delbudgetarna på egna flikar för granskning och utskrift. Almis budgetmall ger månadsvis resultatbudget, likviditetsbudget och förenklad balansbudget och naturligtvis helårsbudget för ett eller två år. Denna mall är anpassad för nystart av företag men kan vara användbar även för mindre, igångvarande företag.

Låsta mallar – läs instruktionerna

Våra mallar är skyddade eftersom de innehåller formler och funktioner. Använd mallarna enligt beskrivningen som finns under fliken "Instruktion" i varje mall. Du behöver alltså inte låsa upp mallarna.

 

Obs! Mallarna är gjorda för Excel så du behöver Excel för att kunna använda dem. Tyvärr fungerar de inte i Numbers på Mac i dagsläget, men däremot går de att öppna via Google docs.

Ladda ner budgetmallar

Almis budgetmall (XLSX, 1.3 MB)

Almis resultat- och lividitetsbudget (XLSX, 0.32 MB)

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.
*
*
*
*
?