Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Guider

6 enkla filmer om företagsekonomi

Att ha koll på sin företagsekonomi är en nödvändighet. Men bara för att man har en bra affärsidé så behöver det inte betyda att man har full koll på företagsekonomi. Det är därför vi har tagit fram sex stycken filmer som på ett enkelt och pedagogiskt vis förklarar olika delar inom företagsekonomi. Titta och lär! 

Filmerna fokuserar på företagsekonomi och hållbar tillväxt, och förklarar med enkla termer och praktiska exempel. Filmerna är helt kostnadsfria, den enda investering du behöver göra är med din tid. Filmerna är mellan 8-15 minuter långa.

1. Bokslut

2. Idé och affärsidé / Budget och självkostnadskalkyl

3. Kassaflöde och likviditet

4. Att gå med vinst / skapa lönsamhet

5. Prissättning - olika perspektiv

6. Att våga

- nischa dig, marknadsföra dig, bygga mål och samarbete

Vad är Think BIG?

Under två år har kvinnliga företagare med utländsk bakgrund i Norrbotten deltagit i Almi Nords projekt Think BIG (Business Intercultural Group).

 

Projektet innehöll bland annat affärsrådgivning, kompetenshöjande föreläsningar inom ledarskap, finansieringsmöjligheter, hållbarhet och digitalisering. Dessutom har Almi Nord tagit fram ett pedagogiskt verktyg i filmformat som fokuserar på ämnet företagsekonomi, där erfarenheterna från Think BIG tas tillvara. 

 

Läs mer om Think BIG här

Projektet Think B I G - Business Intercultural Group har syftat till att fler kvinnor med utländsk bakgrund ska utveckla sina företag i Norrbotten. Målgruppen för projektet var utrikesfödda kvinnor som driver, äger eller har beslutmandat i små och medelstora företag i Norrbotten och har ambition och potential att växa och utveckla sitt företag och sig själv som företagsledare. 

 

Projektet delfinansierades av Tillväxtverket.

tvv-500.png