Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspiration

Så ska BnearIT växla upp ytterligare

IT-konsultbolaget BnearIT har gått Almis erbjudande “Växa smart – nuläge och inspiration” – vilket passade utmärkt för bolaget.
– Tajmingen var perfekt. Vi fick chans att dra efter andan, reflektera och justera inför vidare tillväxt, säger bolagets vd Anders Hermanson.

BnearIT är ett IT-konsultbolag som har 100 procent fokus på systemutveckling och aktiviteter kring det. De har funnits sedan 2002, är ett ägarlett företag med sju delägare som alla jobbar i bolaget. De omsatte cirka 34 miljoner kronor förra året, har ett 30-tal anställda och har nyligen anställt en konsultchef.

Det viktigaste är väl bekräftelsen att vi är på rätt väg vilket är oerhört skönt. Ibland kan man bli osäker på det. Vi hittade några områden att justera eller stärka upp. Vårt tillväxtarbete pågår.
Anders Hermanson, vd BnearIT

Det var han och vd Anders Hermanson som deltog i Almis erbjudande.

 

– Vi är i en utvecklingsfas just nu och på så sätt var tajmingen perfekt. Vi blev processledda av Almi och fick bekräftat att vi gör mycket rätt samtidigt som vi fick en del insikter, berättar Anders Hermanson och fortsätter:

 

– Det viktigaste är väl bekräftelsen att vi är på rätt väg vilket är oerhört skönt. Ibland kan man bli osäker på det. Vi hittade några områden att justera eller stärka upp. Vårt tillväxtarbete pågår. Vi växer och söker folk. Jobbar mycket med vårt varumärke, att vi ska vara den naturliga parten, både för kunder, anställda och blivande anställda. Vi är bäst på systemutveckling – det är bara så.

Växa smart - en del av Almis affärsutveckling 

I “Växa smart – nuläge och inspiration” är målet att bolagets deltagare tillsammans med en affärsrådgivare från Almi ska skapa en bättre och samlad bild av bolagets nuläge, öka kunskap om vad som utmärker företag som växer och ringa in några prioriterade områden som är viktiga för företagets fortsatta utveckling.

 

Vad betydde det att en extern rådgivare kom in?

– Mycket. Det är lättare att kliva ur sin roll och se objektivt på det vi gör.


BnearIT ligger alltså på 34 miljoner i omsättning och har legat på drygt 30 miljoner de senaste fem åren.

 

Vad krävs för att växla upp ytterligare?
– Fler anställda. Idag har vi fler förfrågningar på arbete än resurser. Det är tufft att hitta anställda, men jag märker att det går lättare med vår tydligare inriktning, att vi är systemutvecklare och det är det vi jobbar med och erbjuder. Vi har hittat rätt målgrupp av anställda och har nu ett bra inflöde av ansökningar. Det ser bra ut, säger Anders Hermanson.

anders-hermanson-vd-bnearit
Anders Hermanson, vd BnearIT

Fakta: BnearIT AB

Grundades: 2002


Säte: Luleå


Gör: Erbjuder lösningar och systemutveckling inom offentlig sektor och för tillämpningar inom industrin. Har över 15 års erfarenhet inom tjänsteorienterad arkitektur och praktisk utveckling av komponentbaserade system


Anställda: Ett 30-tal


Omsättning: Cirka 34 miljoner kronor 2019