Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspiration

Boulebar – kompisgänget som vuxit till 130 anställda

De började som ett kompisgäng med tre personer som under 90-talet tog varje chans att åka till södra Frankrike för att spela boule.
Idag är Boulebar ett företag med omkring 130 anställda.

Henrik Kruse är en av grundarna till Boulebar och minns 90-talets resor till Frankrike:


– Där fanns hela den här kulturen som vi tyckte var fantastisk – att spela, leka, äta, dricka. Vi spelade boule med farbröderna i parkerna. Vi fick inte vara med i början, men blev senare tillräckligt bra och till slut kunde vi börja slå dem. Vi är nördar på riktigt kan man säga, säger han.

23-åringarnas intresse blev senare företaget Boulebar. Det är parkliknande restauranger med boulespelet i fokus. Idag finns man i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Köpenhamn och har runt 130 anställda. Här jobbar bland de bästa boule-spelarna i Sverige.


Om man tänker att boule är en pensionärssport så är det ganska ungt och fräscht på deras Instagram-konto.


– Det ligger kvar i att vi började spela själva när vi var så unga. Vi försöker sätta den miljö och bild som vi vill ha – och alla vill ju vara 23 eller 25 år. Det är nog den drömmen som vi återupprepar hela tiden, för människor och för mig själv också, när jag går ned till Boulebar, säger Henrik.


Han känner på gruset – som ska vara hårt när man spelar boule.


– Jättehårt och inte en sandbana som man kanske tror. Storleken på stenarna och gruset avgör vilken typ av bana du har, exakt vilken svårighetsgrad och hur snabba banorna är.

Två frågor har varit återkommande genom åren för Boulebar: Relationen till människor – främst personalen och gästerna – och pengar. Att ha tillräckligt med kapital för att hålla igång maskineriet och till och med växa.


– Almi var med tidigt när vi startade vår första Boulebar i Vasastan i Stockholm och finansierade vid sidan av banken. De har även hjälpt oss nu från 2018 och framåt. Det har varit en lång relation med uppehåll ett tag, men de har visat oss väldigt mycket förtroende. De har funnits där vilket vi är glada för, säger Henrik Kruse.

Ta första steget att framtidsrusta ditt företag - kontakta oss för ett första möte!

Henriks tre tips till andra företagare

1. Välj medgrundare med omsorg
Tänk dig för om du ska grunda med andra. Det är verkligen som att gifta sig. Var väldigt mån om att ni har samma bild, att ni är överens om vad ni vill göra.

 

2. Ha koll på pengarna
Se till att du har en bra likviditet. Ha koll på inflöden och utflöden. Det där kommer alla andra att titta på – alla som är intresserade av bolaget. Det ger dig stabilitet eller instabilitet, som kan knäcka vilket bolag som helst, även stora bolag.

 

3. Var envis
Jag tror att jag har klarat mig 20 år som entreprenör genom att vara envis. De flesta resor tar väldigt lång tid. Det är som ett maraton. Du måste idogt jobba på och vara beredd att hålla i. Att orka.

Vill du och ditt företag: 

  • kickstarta ert hållbarhetsarbete
  • identifiera nya affärsmöjligheter
  • identifiera hållbarhetsrisker
  • få koppling till relevanta hållbarhetsmål inom ramarna för Agenda 2030
  • få underlag för information, marknadsföring och varumärkesbyggande insatser med koppling till hållbarhet
  • få ett kunskapslyft i hållbarhetsfrågan och få möjlighet att involvera medarbetare och/eller nyckelpersoner
  • få underlag för en initial hållbarhetsstrategi för bolaget
  • få finansiering till din gröna satsning

Vill du komma igång? Genom Framtidsgeneratorn utvecklar du ditt företags hållbarhetsarbete och rustar för framtiden. 

 

Vill du veta mer om hur du kan framtidsrusta din verksamhet – spana in Almis Framtidsgenerator!