Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspiration

“Jag gick in i något slags depressivt tillstånd”

När pandemin slog till för Martin Waldmann och hans företag DW trädservice i Åtvidaberg höll han på att ge upp hoppet.

– Jag var på väg att sälja verksamheten flera gånger med tron om att det var lösningen.

Istället träffade han en av Almis rådgivare och känner sig nu starkare än någonsin. Läs hans egen berättelse!

När pandemin slog till drabbades många företagare – bland andra Martin Waldmann, ägare och vd för DW trädservice i Åtvidaberg. Han och hans team är trädgårdsspecialister med lång erfarenhet av trädarbeten och besvärlig fällning av träd i offentliga miljöer.

 

Pandemin fick nästan Martin Waldmann att ge upp företaget. Hans lösning blev ett möte med Almi där han och hans företag nu startat sin digitala resa på allvar.

Här är hans berättelse:

"Idag börjar vi implementera ett nytt, helt digitalt system för rapportering, organisering, planering och fakturering. Allt i ett. Personalen är med och tycker att detta kan bli en framgångsrik förbättring av vår verksamhet. Det känns som ett rejält kliv framåt i tiden. Vår framtid med rätt digitala verktyg.

 

Denna dag har egentligen sitt ursprung i det första mötet med Clara på Almi. Det var just Clara som la grund till detta. Vi ville digitalisera men visste inte hur. Hur ska vi tänka? Vem ska vi fråga? Vad finns det för grejer där ute på marknaden?

 

Tack vare Almi har vi hittat det som passar oss och kommit igång. Och vi har fått mycket mer än det ...

Vår resa har inte handlat bara om digitalisering

 

Jag satt nämligen i en väldigt svår situation, och värre skulle det bli. Mitt kanske tuffaste år någonsin kom. Jag visste inte hur jag skulle gå vidare med företaget. Jag var på väg att sälja verksamheten flera gånger med tron om att det var lösningen. Jag tappade motivation, självförtroende och funderade på allvar om jag var rätt person att fortsätta driva företaget jag själv grundat och tidigare brann så mycket för.

 

Ska företaget finnas kvar överhuvudtaget?

 

Det var mörkt ett bra tag för mig. Jag gick in i något slags depressivt tillstånd. Ett automatläge utan energi. Något jag aldrig upplevt förut.

 

Almi var ett stabilt stöd till mig i dessa tider. Stöd med kreativa förslag och berikande kunskap. Jag fick träffa andra entreprenörer, jag lärde mig mycket och började ändra perspektiv.

 

Man börjar se lite sin egen bubbla kan man säga. Ordet "varför" börjar dyka upp i stort sett alla sammanhang. Varför man gör saker överhuvudtaget. Mål, viljor, motivation bryts ner. En tuff och samtidigt väldigt nyttig process – visade det sig vara för mig i alla fall.

En coach som är lyhörd och bryr sig är det bästa man kan önska sig. Och det är kanske därför jag är tillbaka idag starkare än förut. Med ny platschef, flera medarbetare, ny filial och digitalt arbetssätt. Tillsammans bygger vi upp företaget starkare än någonsin. En sån härlig resa! Och roligt har vi också!

 

Vägen hit var gropig. Men det behöver kanske vara precis så för att du ska utvecklas? Var inte rädd för utmaningar. Är det inte så att just i grottan du fruktar mest hittar du skatten du letar efter?

 

Tack Clara för ditt trofasta stöd! Du är en superb coach!

 

Tack Almi för hjälpen!"

Tack Martin för att du delar med dig av din berätteslse. Ditt mod och jäkla anamma att komma ur krisen är en inspiration för oss alla! 

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag?
Clara Renström, rådgivare Almi
Clara Renström, rådgivare Almi

Almis rådgivare Clara Rehnström om Martins resa och deras arbete tillsammans:

 

“När jag träffade Martin första gången hade han aldrig tagit in ett externt bollplank.

 

Vi hade en första behovsanalys fysiskt och sedan kom corona. Vi fick ställa om och köra både individuell coachning digitalt och gruppträffarna som Martin deltagit i.

 

Trots tekniken så har Martin hela tiden visat sin sårbarhet och vilja att utvecklas. Med små knuffar har vi tillsammans tagit oss igenom en personligt svår tid.

 

Jag har förmedlat kontakter vidare i stödsystemet och han har tagit ansvar över sin situation att komma vidare.

 

En väldigt gripande resa som nu är på väg att utvecklas till en framgångssaga som kan bidra till tillväxt på flera håll i Sverige.

 

Martin har förmågan att se sina svagheter och låta andra människor växa för att stärka dem.”