Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
"När vi skulle expandera var det naturligt att vända sig till Almi igen."
- Marie Johansson, Gnosjö Gängteknik
Inspiration

Stålkvinnan fick nytta av Almi två gånger

Marie Johnsson vände sig till Almi för rådgivning och finansiering när hon skulle starta eget inom metallindustrin i Gnosjö. Tack vare hårt arbete stod hennes företag snart på egna ben. Några år senare ville Marie Johnsson expandera – och kontaktade då Almi på nytt.

Efter att ha arbetat inom metallindustrin i tio år bestämde sig Marie Johnsson, tillsammans med en kollega, för att starta eget. Företaget de arbetade på hade nämligen bestämt sig för att skära ner.

 

– De såg inte möjligheterna, men det gjorde jag. Jag tyckte att de tänkte fel, jag visste att det fanns en stor efterfrågan på gängor, säger Marie Johnsson.

 

I uppstarten av Gnosjö Gängteknik fick hon stöd från Almi, både med rådgivning och finansiering. När företaget väl var igång tog det inte lång tid innan omsättningen började öka i snabb takt. Efter fem år blev Marie Johnsson egen ägare – och efter ytterligare fyra år valde hon att förvärva en närbelägen metallfabrik.

 

– När jag nu valde att växa och skaffa mig ett ben till att stå på så föll det sig naturligt att vända sig till Almi igen.