Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspiration

Hon har breddat sitt nätverk i Almis vd-grupp

Karin Ståhl med bolaget GoToWork har haft två prövande företagsår. Men hon har stärkt sig som företagsledare genom Almis vd-grupp.
– Det har varit spot-on och ännu bättre än vad jag hade hoppats på, säger hon.

Karin Ståhl grundade företaget GoToWork 2013 tillsammans med två kompanjoner. När de drog åt olika håll och med olika mål bestämde de sig till slut för att gå skilda vägar. Karin förvärvade hela bolaget i början av förra året.


– Jag grundade GoToWork för att jag älskar arbetssätt och arbetsplatser. Jag brinner för att göra goda arbetsplatser tillgängliga för alla och att starta bolaget var ett sätt att sprida kunskap om det jag kan – utveckling av och strategier för arbetssätt och arbetsplatser.

Jag grundade GoToWork för att jag älskar arbetssätt och arbetsplatser. Jag brinner för att göra goda arbetsplatser tillgängliga för alla.
Karin Ståhl, vd och grundare GoToWork

GoToWork erbjuder en palett av tjänster där de antingen är en partner under hela utvecklingsarbetet på arbetsplatsen, eller som en partner under vissa faser.


– I den bästa av världar lämnar vi aldrig kunden utan finns kvar som strategisk rådgivare.


I GoToWork arbetar specialister inom arbetsplatsstrategi, förändringsledning och projektledning. De har många kompetenser för att möta upp alla olika behov som arbetsplatser kan ha. Tillsammans har de hjälpt hundratals organisationer med arbetsplatsförändringar.

Tas ni alltid emot med öppna armar?


– Anledningen att vi kommer är ofta att skon skaver någonstans. Det kan handla om dåliga resultat på medarbetarundersökningen eller att ledningen vill att organisationen ska jobba mer mobilt. Ofta får vi uppdraget från någon som brinner för utveckling, men det är inte alltid hela ledningsgruppen direkt känner: “Wow, nu kör vi!” Men när vi väl formulerat vad vi ska göra är de taggade. Vi undviker att komma ut och behöva argumentera varför vi är där, säger Karin Ståhl.


GoToWork har just nu fem anställda och tre underkonsulter. De har, såsom många andra bolag, påverkats av coronan och innan den slog till var de dubbelt så många. De har också fått ställa om med kompletterande och nya tjänster att erbjuda.


– Vi ser andra köpmönster och andra behov hos kunder och potentiella kunder. Men vi var tidiga med att digitalisera, redan när vi startade, så det har känts naturligt, säger Karin Ståhl.

Jag har fått lyfta mig själv i nackhåret och satsat på något som jag inte tidigare känt att jag hunnit med. Jag är jättenöjd och tacksam över det.
Karin Ståhl om Almis vd-grupp

Hon har alltså haft två tuffa år som vd. Därför var det väldigt lägligt när förfrågan från Almi kom om att vara med i en vd-grupp.


– Jag kände instinktivt att det här är bra för mig. Jag fick ta över ett bolag som hade drabbats ekonomiskt. Det var en väldigt tuff utmaning att medarbetarna skulle få behålla jobben. Nu fick jag träffa andra vd:ar på en ny, neutral arena och lyfta mina utmaningar väldigt konfidentiellt, säger Karin Ståhl.


Hon ser en stor fördel i gruppens blandning av både personligheter och bolag i olika branscher. Dessutom med olika problemfrågeställningar.


– Jag har fått nya vd-kompisar utanför ordinarie nätverk. Jag har inte bara lyft mina utmaningar utan också fått driva en dialog utifrån alla andras behov. Dessutom har vi fått viktiga verktyg och nycklar för att skapa tillväxt från Almi som jag kunnat använda i företaget.


Karin Ståhl ser också vd-gruppen som personlig utveckling.


– Jag har fått lyfta mig själv i nackhåret och satsat på något som jag inte tidigare känt att jag hunnit med. Jag är jättenöjd och tacksam över det.

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare

Har du ett registrerat bolag?
karin-stahl-vd-gotowork
Karin Ståhl, vd för GoToWork, har arbetat med ekonomi, PR, försäljning, projektledning och event, men fastnade för utveckling av arbetsplatser. Det fick henne att starta bolag.
krister-samuelsson
Krister Samuelsson, rådgivare Almi

Almis rådgivare Krister Samuelsson om vd-grupperna

"Vd-grupperna finns till för att vi upplever att företagen uppskattar dem väldigt mycket och att de gör stor nytta. Vd:arna får utifrån och in-perspektivet och de gillar att utbyta erfarenheter med andra företagsledare, som är lite i samma fas. Det är helt annat att fråga ens respektive eller medarbetare om råd.

 

När deltagarna verkar inom olika branscher, ser de att utmaningarna ändå är desamma oavsett bransch. Men det blir väldigt spännande vilket förhållningssätt och olika lösningar man har beroende på bransch.

 

De nämner också att de kommer varandra nära inpå livet. För att skapa en bra vd-grupp krävs det att det blir en bra relation, så att man lyfter på locket och bjussar på sig själv. Det är trevligt och givande att träffas och de är nyfikna på varandra, inte bara vad gäller business. Deltagarna blir också imponerade över andras engagemang för ens egen affär.

 

Vid varje möte är ett ämne i fokus – som exempelvis försäljning, organisation, ledarskap eller annat – och alla ska få ut något av mötena.”